Allmänt

Kors i taket

Jag vaknade ganska prick 05:00, pigg och utvilad (för en gångs skull)! Skuttade upp och var så rask i vändningarna att hips vips var jag färdig att fara till jobbet – väldigt tidigt?!? Nu är ju inte det något jag brukar göra*, så jag ”skulle bara” när jag hade gott om tid – och plötsligt hade jag inte gott om tid längre! 😳 Nåja, låt mig säga som så: alla djur, både utom- och inomhus, har fått ordentligt med mat i morse. Inget ont som inte har något gott med sig.

Gårdagens blötväder gjorde att det var en stor karm av bortplogat (från gatan) snömos framför min infart till gården. Den gick bra att köra igenom när jag kom hem, då var den fortfarande mjuk, men jag var tvungen att skotta bort den igår kväll för att kunna ta mig ut från gården i morse. Jag slet hårt med klimparna, som hade hunnit frysa till stora (odelbara) snöklot, men fick bort det värsta. Det var ordentligt halt, skorna gled lite när jag försökte ta i för att få bort de stora klimparna.

Jag handlade inte igår, vilket jag verkligen behövt göra, men imorgon har jag väl tid. Eller på fredag. *rycker på axlarna* Om inte annat kan jag leva på smörgås tills jag har tid att handla. Jag har ju för vana att skjuta upp handlandet så länge jag bara kan, och den här veckan är inget undantag.

Nu har jag plockat fram ett par lunchburkar med tillhörande lock och stoppat i kassen där jag har förklädet till kvällen matlagningskurs. Den här gången ska jag ha med mig rester hem! Jag har glömt varje gång, men idag tar jag två lådor: en för sallad och en för mat som ska värmas. (Då kommer vi säkert att laga något jag inte tycker om, t ex något med mycket grönkål…)

UPDATE
Det är kämpigt ibland. Just idag blev det väldigt bråttom att försöka hinna fixa ett minnestelegram till en begravning – som är på fredag. Som tur är har jag varit med förr; kollade upp det som behövde kollas, och meddelade A (det var han som frågade) var han kunde fixa det och hur han skulle göra. Det är en av sakerna som ingår i vuxenlivet, som mina juniorer aldrig behövt ta hand om själva. Någon gång är den första gången.

En god nyhet! Mitt väntande däckbyte (på fredag, på freeedag! *nynnar glatt* ) har flyttats till en tidigare tid! Tyvärr kunde jag inte ta den erbjudna tiden redan imorgon (!!!) då jag är inbokad på möten hela dagen, men en tidig tid på fredag gick att ordna. Tänka sig, jag som tagit semester hela fredagen – månntro om jag hinner iväg på en shoppingrunda…? 😉 Annars hade jag däckbytartid på em, och då hade jag nog inte brytt mig om att åka någonstans efter det.

UPDATE 2
Så typiskt! Jag som var på så gott humör och livet lekte och jag såg saker från den ljusa sidan, o s v. Och så upptäcker jag ett mastodontarbete som någon annan gjort – och gjort stora fel i… Har jag inte haft gråa hår tidigare, så får jag det nu! Gissa vem som kommer att åka på att fixa felen? Jajamensan, det blir jag, även om det inte är jag som gjort dem. Nej, nu tar jag tre djupa andetag och sedan går jag hem.


*) Jo, jag brukar åka till jobbet, men inte väldigt tidigt. Någon måtta får det vara! 😉