Allmänt

Regn

Det småregnar idag. Inte så stora mängder, men lagom för att köra torkarna på bilen i då-och-då-läget. Grått och trist väder, men det passar ju när jag jobbar. 😉

Froppisen gick ut i morse, genom ytterdörren. Jag väntade en stund men insåg efter ett tag att hon nog ville komma in genom altandörren. Jajamensan, där stod hon – och var Upprörd. Hon vill alltid komma in genom altandörren, även om jag släpper ut henne genom ytterdörren. Inga problem med rumsuppfattningen. Gamlingen, som är borta sedan många år, kunde inte gå in genom en annan dörr än den han gick ut genom. Då blev han förvirrad och hamnade i något sorts parallellt universum – det blev ”fel”. Man var tvungen att släppa ut honom genom ”fel” dörr igen, och ta in honom ”rätt väg” för att han skulle slappna av. 😆

Jag väntar på att M ska komma och lämna av en bunt jobbärenden åt mig. Han kom förbi igår men ångrade sig och menade att jag får dem idag istället. Jag ska spara ihop en del och ta itu med dem hemifrån torsdag-fredag. Planen är att jobba hemifrån de två dagarna, om inget annat tillkommer. Egentligen hade jag velat jobba hemma onsdag-torsdag, men har blivit inbokad på IRL-möten på onsdag. Ja, ja. Det går nog bra. Poängen med att vara tillbaka på kontoret på fredagen – som jag först tänkt – är att jag då slipper ha jobbdatorn hemma över helgen. Risken att jag tjuvjobbar under helgen finns, om jag inte blir klar på fredag.

Planen att fara och handla igår blev inte av. Jag får fara idag istället. Nu måste jag verkligen, för kattmatburken tog slut i morse. Eventuellt försöker jag hinna handla under lunchen, bara för att få gjort undan handelsrundan. Åtminstone det nödvändigaste kan köpas under lunchen, så får jag ta ”finliret” senare, när jag har gott om tid.

Jag var på läkarbesök igår, för mina knän, och är helt tagen av vilken underbar känsla jag fick: äntligen någon som bryr sig! H*n beskrev tydligt vilka steg som ingår innan jag ens får en remiss till ortopeden, och tog mina knän på stort allvar. Jag blir nästan gråtfärdig av tacksamhet! 😯

På tal om knän, så har flera som går matlagningskursen problem med knäna, av en eller annan orsak, och en av dem opererades igår! Hon skulle inte komma den här veckan – av förståeliga skäl – men hoppas kunna komma nästa vecka (då vi har avslutningsmiddag). Hupp! 😳 Hon får inte ha för bråttom, men det ska bli verkligt intressant att se om hon kan komma och att få höra hur det känns efteråt. (Jag träffar henne ibland annars också, inte bara på kursen, så jag får väl kolla senare om hon inte kan komma nästa vecka.)

Jag är nästan färdig med ljudboken jag hållit på med ett bra tag nu, då den var seg att ta sig igenom. Ingen mer bok av den författaren! B hade läst en annan bok av samma författare och var inte heller nöjd. Nästa bok för mig tror jag blir en av Karin Slaughter, som blivit en favoritförfattare! Jag har förstås flera favoriter och har ofta flera böcker på gång samtidigt: (minst) en att läsa och en att lyssna på. ”Kvinnor jag tänker på om natten” har jag börjat läsa, men… Den är inte riktigt min stil så jag tror jag släpper den och börjar läsa något annat.

UPDATE
Ooooohhhh, så skämmigt!!! 😳 Jag skyndade mig till affären på lunchen, slängde de allra livsnödvändigaste varorna i vagnen och skyndade till kassan. Lastade upp varuberget – och när jag skulle betala upptäckte jag att jag glömt mobilen (med betalkortet i fodralet) på jobbet… 😳 Nå, det gick att ordna, och jag ska ändå handla resten av varorna efter jobbet, men oj så skamsen jag blev!

Nåväl, jag fick mig mat till lunch (yoghurt & smörgås) och handlade till middag också. Inte efter matsedeln (den hade jag totalt förträngt) men det blir mat i alla fall. Lunchen tog inte en minut extra, för jag hade ingen bok att lyssna på. Kom på något jag skulle googla – men javisstja, mobilen var ju inte med. 🙄 En liten tröst är att katten fick all uppmärksamhet hon ville ha, kanske t o m lite för mycket. 😉