Allmänt, Foto

50 nyanser av grått

Gissa vädret idag…? 😉 Nåja, det är åtminstone inte halt längre, då snön och isen på gator, vägar och gårdar har tinat bort. Bilen är slaskig, men jag hittade till slut var kameralinserna sitter, så jag kan se genom backkameran igen. Den har varit ett suddigt bludder i några dagar, men nu vet jag var jag ska putsa nästa gång de smutsas ner. Jag kollar förstås genom fönstren och backspeglarna också, men backkameran är till stor hjälp.

Mina planer verkar grusas. Jag hade planerat att jobba hemifrån torsdag-fredag, men det arbetsmaterial jag tänkt ägna mig åt under de dagarna är försenat. Nåja, det gör inte ont att jobba på kontoret om jag måste, annars har jag annat (inte lika brådskande) jobb jag kan ägna mig åt istället, om jag tar hem rätt material.

Jag gick förbi affären efter jobbet igår och betalade det jag köpt under lunchen, då jag glömt mobilen (med betalkortet i mobilfodralet) på jobbet. Däremot orkade jag inte handla resten av grejerna på listan, jag klarar mig ett par dagar nu och får handla imorgon eller fredag. Goda nyheter: under middagen blev jag färdig med den tråkiga boken jag gnagat mig igenom under en längre tid. Nu kan jag börja med en bättre! 🙂

Idag kom jag ihåg att ta med ett nytt batteri till klockan på kontoret! Plötsligt händer det, typ. Det har varit så irriterande att jag, av gammal vana, kastar ett öga på klockan och ser att den står med baksidan utåtvänd. Nu kan jag snabbt kolla tiden, för även om datorn har klocka i nedre högra hörnet har den ju så små siffror! 😳

Det börjar nog vara dags för nya glasögon snart. Dels för att kolla synen *harkel*, dels för att glasen är otroligt repiga – det hjälper knappt att putsa dem. Det är alltså vardagsglasen jag pratar om – datorglasen och TV-glasen är OK. Jag har fått dra upp storleken på text i mobilen så jag kan läsa det jag behöver där.

Åh, nu kom jag plötsligt ihåg: jag har ju ett paket att hämta! Istället för att åka till IKEA 😯 lade jag in en beställning som nu har kommit till utlämningsstället. Jag har ju fått ett SMS om det, men glömde bort det igår. Det är bara lite smått & gott, så jag förväntar mig inget stort paket. Jag saknade bara känslan av ”nya IKEA-grejer” så jag beställde lite grann; bl a några matlådor och handdukar… 🙄 Jag är svår på IKEA-handdukar, men har försökt komma ur handduksträsket. Ett tag köpte jag varje ny modell/ färg varje gång jag passerade handduksavdelningen, men har lugnat mig nu. Till slut finns det inte plats i skåpen längre! Däremot köper jag aldrig servetter och värmeljus, så det finns hopp om mig också. 😉

UPDATE

Kolla vad som låg i postlådan när jag kom hem på lunch! Hur kan de veta??? 😉

Däremot glömde jag hämta IKEA-paketet, kom jag nu på. Ja, ja. Jag hinner väl senare. Efter matlagningskursen. Eller före. Vi får se.