Allmänt

Planering

Medan vi åt våra kursrätter igår, kom vi överens om vilka rätter vi ska laga nästa vecka, då vi har inbjudna gäster. Jag har bjudit in C, så får hon komma och smaka på allt gott vi gjort. Vi valde rätter som vi redan provat laga, istället för att ta helt nya. Spännande! 🙂

Idag blir det sortering på plats på kontoret för min del, då jag ännu inte fått in det arbetsmaterial jag tänkt jobba hemifrån med. Nåja, då får jag ta ett par dagar hemmavid nästa vecka – eller inte alls. Jag får se hur det blir, om det är en stor hög eller bara några blad som lämnas in till mig.

Dagens väder är grått och halvregnigt (surprise, surprise, liksom) och det känns som att det aldrig kommer att bli dagsljus igen. Det är tungt när himlen eller solen aldrig visar sig, men enligt väderprognosen kommer det att klarna upp och bli kallare framåt helgen/ nästa vecka. Skönt att slippa survädret vi har nu, men jag ska inte ta ut segern i förskott. Vädret kan hinna ombestämma sig innan det är dags.

Nå, vi får ju alltid snö, förr eller senare. Hoppas bara att det hinner bli kallare innan dess, så snön ligger kvar och det blir ljusare ute. Visst blir det halt då, men man får gå/ köra/ färdas med förstånd/ vinterdäck/ broddar på skorna. jag har ju ingen hund jag måste gå ut med, men vi hade diskussion igår om vilka skor som passar bäst på vinterföre, och de flesta använder Icebugs. Själv använder jag Kuoma, då de är de ohalkigaste skor jag hittat, som inte har broddar under.

Broddskor (Icebugs och andra) är toppen, utomhus på halkan, men ett elände att ha på inne i affärer med stengolv eller – ännu värre – inomhus på jobbet (eller hemma) där det är mattor på golven. Just därför använder jag Kuoma, eftersom jag går ut och röker emellanåt och inte ids byta skor. Nu använder jag förra årets skor, då de är hela och fina, men gränsen till Finland är numera öppen ifall jag behöver åka över och köpa ett nytt par.