Allmänt

Stämningsfullt

Jag tog inget foto i år, men det var stämningsfullt på gravplatsen i år igen. A ringde precis när jag höll på att göra mig i ordning för att åka dit, och berättade att de varit förbi igår och satt ljus på gravarna. Jag hade bara två ljus kvar från förra årets inköp så jag satte bara på de två viktigaste gravarna: M:s och mina föräldrars. Hade jag haft ett till ljus hade jag satt på bror L:s grav också men det var helt utsålt i affären. Nå, det fanns ljus på alla gravarna redan, även på hans.

Vi har en fin gravplats, den ligger i en sluttning så man ser tydligt alla ljusen nedifrån parkeringen. Visst är det fint på kyrkogården också, men det är platt mark runt kyrkan så man måste gå runt för att se allt. Gravplatsen ligger någon kilometer utanför samhället, och där finns ett litet kapell. En minneslund finns alldeles bredvid gravplatsen, där man kan tända ljus för de som inte är begravda i närheten.

Jag hade lämnat bilen ute, utan att fälla upp torkarna igår. Självklart har det då frusit på allt det blöta – och kommit lite snö. Alla torkarna, både fram och bak, hade frusit fast ordentligt på rutorna, men jag fick loss den utan att skada dem. Efter ljuständandet åkte jag och handlade, och nu står bilen inne i garaget resten av helgen. Planerna för imorgon är att fylla på fågelmaten, för allt har tagit slut. De har t o m ätit upp allt från talgbollarna!

Först glömde jag att köpa fågelfrö, för det förvaras (av någon outgrundlig anledning) utanför kassorna, men när jag lastade in varorna i bilen kom jag på att jag glömt. När jag gick tillbaka med vagnen passade jag på att köpa en påse frö, för de hade bara små (2,5 kg) påsar, inga säckar. IKEA-paketet kom jag också ihåg att hämta ut, men det fick ligga kvar i bilen. Inga brådskande grejer i det, och jag hade flera kassar med matvaror att släpa in. Jag får ta in paketet på måndag, då jag bara har handväskan att bära på. 😉