Allmänt

Snart

Veckans sista arbetsdag har börjat. Snart får vi göra helg! 🙂

Vi har haft köksvecka den här veckan, mina kollegor och jag. Det vill säga, A har mestadels skött köket, då vi andra är dåliga på att komma ihåg det… 😳 Men faktiskt kom jag ihåg att fixa allt igår, efter att A gått hem och lämnat köket åt mig att göra. I morse var hon förtvivlad över att hon glömt, men det är ingen fara: jag kom ihåg att fixa det som behövdes, så allt var färdigt att använda idag. Det är faktiskt jag som ska känna mig skamsen, då A alltid hinner göra sysslorna innan jag kommer ihåg. Jag dör inte av att behöva göra dem själv en enstaka gång.

Kökssysslorna hemmavid är det sämre med… Jag har fortfarande inte tömt diskmasken jag kört under helgen, men jag har å andra sidan inte lagat särskilt mycket mat hemma, heller. Men igår gjorde jag supergod, enkel, lättlagad husmanskost: stekt fläsk med löksås och potatis! Det var så gott att jag nästan slickade tallriken! 😯 Det bästa av allt är att det blev matlåda till idag, så jag kan äta det till middag idag också!

Egentligen hade jag köpt stekfläsket för att koka palt och steka fläsk bredvid, men det går att äta palt utan fläsk också. Om mina knän pallar ska jag slå till på en paltgryta under helgen, har jag tänkt. Det är så länge sedan jag åt palt, och den egenkokta är bäst. Visst har jag provat köpa och steka färdiglagad palt någon gång, men det är inte lika gott.

Herregud, jag tänker visst bara på mat idag! 😯 Ifall ni undrar över dagens väder så är det runt nollan – kanske någon halv minusgrad, för det var fruset på bron i morse – och gråmulet, men ingen nederbörd (än). Mina planer inför helgen är – som jag redan nämnt – paltkok och dessutom behöver jag ta itu med tvätten.