Allmänt, Foto

Höst igen

Vinterkänslan försvann i takt med att snön smälte/ regnade bort. Nu är det mörkt och tråkigt väder igen. *suck* En fördel är att det åtminstone inte är halt längre, inte där jag har gått i alla fall. Molnen hänger tunga över trädtopparna och det är ordentligt mörkt ute fortfarande, vid 8 på morgonen. Det har åtminstone slutat regna – för tillfället – och kanske kommer solen fram senare under dagen?

Jag handlade inte igår, även om jag verkligen behövt göra det. Det innebär att jag måste göra det idag, vare sig jag vill eller inte. Ja, ja. Det är bara att bita i det sura äpplet och ta itu med handelslistan efter jobbet.

Hupp! Jag funderade för någon dag sedan över en beställning jag gjort för lääänge sedan* som inte dykt upp, men tänkte att junioren det gällde kanske hade ångrat sig. Nu kom mamman med julklappspåse och delade ut det jag (och andra) beställt, så vi fick det i god tid före jul.

B hade med sig jultidningskatalog i lördags, åt oss ”närmast sörjande” att boka upp grejer ifrån. Det är inte säkert att de grejerna kommer före jul, men hon kollade om något skulle bli julklapp (så det blir bråttom att skicka in listan) – och det var det inte. Jag skulle kunna ge bort förra årets kokböcker, som jag ännu inte öppnat, om jag bara visste någon som vill ha dem… 🙄 Det blir i alla fall ingen kokbok i år – vill jag minnas.

Jag sprang på min sidekick A igår, när vi båda gick från jobbet. Vi började en diskussion, som jag har bokat in att vi ska fortsätta idag – helst på plats, ifall hon jobbar på kontoret idag. Annars får vi ta det online. Det är så sällan vi ses numera, då hon ofta är uppbokad i möten med andra och har jobbat en hel del hemifrån. Lite synd, hon är som ett vitaminpiller för mig – ja, som en brustablett! 😉 Hon kommer med andra vinklar och synpunkter, utanför mina gamla invanda hjulspår.

På tal om brustabletter så är det på mitt ansvar att fylla på medicinlådan i fikarummet, där vi har värktabletter av olika sorter. Nu fanns det visst bara brustabletter kvar, och då behöver lådan fyllas på. Jag måste ta mig tid att åka förbi Apoteket och bunkra mer värktabletter, helst utan brus. Dessutom behöver jag fylla på mitt eget hemmaförråd av värktabletter, men det är inte så jättebråttom.


*) Då och då dyker det upp beställningslistor i fikarummet, som oftast någon förälder tagit dit, då en junior säljer saker från en katalog för att tjäna ihop till en skolresa eller annat.