Allmänt

Att shoppa eller inte shoppa

Nu verkar det vara dags för ”svarta veckan” (istället för Black Friday) då företagen försöker få oss att lätta på plånböckerna. Reklamens budskap är köpköpköp, men det är ju inget nytt. Speciellt retar jag mig på elektronikfirmorna som nu försöker få oss att tro att man behöver en ny TV till jul. Jo, om den gamla går sönder – men inte bara för att den nya har större skärm eller fler finesser.

Däremot behöver jag ta mig i kragen och försöka hitta på fler julklappar till gossarna. Jag vet inte – förra året var jag på hugget redan i september och beställde julklappar från vida omkring, men i år… *suck* Jag hittar ingenting jag vill köpa åt någon (annan än mig själv 😉 ). De stora barnen, a k a juniorerna med tillbehör, har redan fått sina julklappar, eftersom jag inte kunde hålla mig. Det blev julklappsutdelning under middagen hos A, förra helgen.

Jag skulle vilja ge något vettigt till gossarna, något de inte glömmer bort efter två veckor för att något annat tar deras uppmärksamhet. Samtidigt vet jag att de sportar, så presentkort på någon sportkedja kanske skulle vara en idé? Om inte annat så växer de ju ur både skor och kläder allt eftersom, förutom de plagg som faktiskt nöts ut. *suckar djupt* Det är svårt att komma på något. Det slutar väl (som vanligt) med något helt vansinnigt ogenomtänkt, som jag köper bara för att det ser häftigt ut och roar i fem sekunder. 🙄

I morse gjorde jag något jag avskyr när andra gör: jag hade bokat in ett möte redan kl 08:00… Det var knappt jag hann till jobbet i tid – jag hade saker som behövde göras färdiga innan mötet så det hängde på håret. Egentligen ville jag inte ha mötet så tidigt, jag väntade mig ett motbud, typ: -Kan vi ta det kl 9 istället? men ack vad jag bedrog mig. Nåja, det är nu genomfört och jag var lagom morgonsur. 😉 Får skylla mig själv. *rycker på axlarna*

Vädret, för den som undrar, är kallt och uppklarnande. Temperaturen ligger runt -10 grader, men det blåser isande kalla vindar, så det känns som -30 när jag går ut. Då blåser det ändå inte särskilt hårt, men lagom för att det ska gå genom märg och ben. 🙁 Nå, då ligger frosten kvar på gator och gräsmattor, även om den börjar vara lite luggsliten nu. Eventuellt kan lite snö vara inblandad i frostytorna men det är bra om vi har en centimeter. Ingen nederbörd idag, än så länge, även om det är mer mulet så här på morgonen. Jag ser ändå blåa skyar närma sig från bergen jag ser genom kontorsfönstret.

6 kommentarer på “Att shoppa eller inte shoppa”

  1. Jag är inte något större Blackfriday fan. Eller överhuvudtaget ett fan av alla de där shoppinghelgerna vi så glatt kopierar. Trots det har jag utnyttjat tillfället. Jag hade sett ut ett par hörlurar till maken och har faktiskt väntat med att beställa dem till nu. Och då blev de 500kr billigare. Å andra sidan hade jag köpt dem ändå och tänker inte heller köpa något mera.

    1. Det låter som ett bra inköp, att spara lite på det man ändå tänkt köpa är inte fel!

  2. Om mini-juniorerna sportar inom en klubb så kanske de behöver lite kläder, väskor osv med klubbens märke?
    Det är så kul att köpa julklappar – till sig själv!
    jag har varit riktigt snäll i år…

    1. De bästa julklapparna är från mig till mig, det är så sant som det är sagt, men jag brukar sprida ut dem under året. 😉

  3. Hej! Barnen har igår och kommer fortsätta idag med att gå igenom leksakskatalog där de får ringa in saker de önskar sig. Vi ska försöka luska vad de vill ha mest av allt (J är mer ”sparsmakad” medan E ringar in mycket). Salig blandning av leksaker, pyssel, sällskapsspel osv. Är du intresserad kan jag meddela förslag på vad de vill ha, borde vara klart ikväll.

    1. Hör av dig, alla förslag är välkomna! 🙂 Meddela gärna om någon är extremt inne på någon speciell figur, eller annat, så kanske jag hittar typ tröja/ sockor/ handduk/ annat med favoriten.

Kommentarer är stängda.