Allmänt

Julstämning

Jag var och handlade igår efter jobbet, trots värkande knän och minimal hjärnfunktion. Det blev så att jag plockade det allra nödvändigaste i vagnen och sedan tog mig igenom kassan och – efter en vilopaus på pallen i hallen – ut till bilen. Släpade in alla varorna, och upptäckte att jag inte köpt någon mat… 😳 Nå, jag hade laddat upp med smörgås + pålägg, så det fick duga till middag. Snabblagat och lite disk. 😉

Retade mig en aning över det (vad ska jag laga till middag ikväll?) tills jag kom ihåg: det blir ju julbord ikväll! På Hotellet, dessutom, som är nyrenoverat och har nya ägare! Som vi har längtat…! 😆 Både efter julbord och att få se hotellet efter renoveringen. Nu är mitt största bekymmer vad jag ska ha på mig ikväll, men jag tror att jag kommit på något. Jag har faktiskt två alternativ, ifall det ena är i tvätten.

Snön fortsätter att falla – inte så att den vräker ner, men traktorkillen behöver verkligen komma förbi min gård. Det har snöat i flera dagar så det fyller på fluffet hela tiden. Jag har inte ens sopat/ skottat av bron, får väl ta det till helgen. Det går ju fortfarande att sig uppför/ nedför trappan… 🙄 Det är varmare ute, runt -5 grader. Kylan har gett med sig – för den här gången…

Jag har plockat fram adventsljusstakarna och stjärnan i fönstren, men ännu inte kommit ihåg att ta fram ljus till bordsljusstaken. I år har jag en ny rund ljusstake, som jag tänkt fylla med nötter (enbart till dekoration, de har hängt med i några år och är säkert oätliga nu) och röda ljus. Givetvis hade jag glömt köpa ljus när jag handlade, men jag hinner en till sväng förbi affären innan söndag. Senast lördag kväll måste jag tända första ljuset, eftersom jag inte fått fram ljusen i tid för första advent. Det är viktigt att ett ljus är brunnet en bit innan jag tänder nästa. *tradition*

UPDATE
Jag förbereder mig för att jobba hemifrån imorgon, men är ändå inte riktigt säker på om jag verkligen ska göra det. Det finns flera olika faktorer som spelar in för mitt beslut, men jag samlar ihop material under dagen så får jag se vad jag kommer fram till. Men det skulle vara skönt att ”göra helg” med kvällens julbord, eller hur? 😉

UPDATE 2
Det blir inget hemmajobb imorgon för min del. Andra hann boka in sig på det före mig, och någon måste alltid vara på plats (för att ta emot ev besökare). Det gör inget, jag kan jobba på kontoret också. När jag är själv blir det tyst och lugnt, och jag misstänker att många passar på att jobba hemifrån imorgon – precis som andra fredagar. 😉

Måndagar är det mest folk på jobbet, då är det dags att styra upp veckan; ta itu med mail som strömmat in under helgen, boka och planera möten, m m. Sedan tunnar det ut den närvarande arbetsstyrkan allt eftersom, så fredagar är det absolut mest folktomt här. Inte mig emot, jag brukar ju själv lägga torsdag-fredag som hemmajobbardagar.