Allmänt, Foto

Tänt ljusen

Till slut fick jag äntligen bordsljusstaken i ordning, så jag kunde tända två ljus igår. Andra advent är härmed invigd, även i Snigelskalet! Årets ljusstake skulle egentligen fyllas med hasselnötter, som jag haft i en liten påse sedan tidigare, men de var försvunna när jag skulle söka fram dem. Ja, ja, jag kanske har slängt dem? Hittade några manschetter istället.

Kylan slog till med full kraft igår, söndag. Det var -27 grader när jag steg upp, så alla eventuella planer att åka till K för att träffa K gick om intet. Jag fick prata med henne i telefon istället. 🙂 Det har blivit aningen varmare, bara -21 i morse, men det grinar illa – det var svinkallt ute i rökrutan, men jag får ju skylla mig själv som går dit, eller hur? 😉

Jag tjuvstartade julen en aning igår; gjorde Janssons frestelse, baraföratt. Det är gott att äta, oavsett tid på året, men till jul är den allra godast. 🙂 Jag provade ett nytt recept igår, men det var inte bra 🙁 så nu är det bara jag som behöver ”lida” genom att äta resterna. Som tur var gjorde jag bara en liten sats, just för att det var ett nytt recept. Frestelsen var OK, men inte så god som när jag gör enligt det gamla vanliga receptet.

På tal om mat så ska jag göra en matsedel med idéer om vad jag kan tänkas äta under veckan. Det är samma visa varje gång: jag planerar, far och handlar, får inte tag i allt jag tänkt mig, gör improvisationer, hoppar oplanerat över matlagningen någon dag, har mer rester än beräknat eller inga rester alls, m m. 🙄 Men matsedlarna ger mig åtminstone lite inspiration för både handling och matlagning ibland.

UPDATE
Det har blivit lite varmare: bara -18 grader när jag var hem på lunch! Däremot småsnöar det igen… *suck* Visserligen lätt, fluffig snö, men den ska ändå skottas bort – förr eller senare. Dessutom glömde jag mobilen på jobbet, så jag kunde inte lyssna på min nya ljudbok medan jag åt. *jämmer & pest & elände*

Förresten blev jag av med min gamla vanliga kontorstelefon förra veckan, eftersom vi numera tar telefonsamtalen via datorn. Nu har jag en liten fri yta av skrivbordet som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med?!? Alltså, någon av alla mina högar lär få flytta till det hörnet, men jag kan inte bestämma mig för vilken hög som ska flyttas. Ett typiskt i-landsproblem. 😆

2 kommentarer på “Tänt ljusen”

Kommentarer är stängda.