Allmänt

Uttal

Alltså, det här med uttal av vissa ord… Det kanske är lokalt eller dialektalt hur vissa ord uttalas, men just idag irriterar jag mig på ordet ”chef”. Jag – och de flesta i min omgivning – uttalar det med E, men då och då dyker det upp någon som säger Ä istället?!? ”Chäf”??? Är inte det en hund? 😳

Det är väl samma med ordet ”kex”. Där använder jag K medan en del säger ”chex”, men det kan vi strida om länge. 😉 Ungefär som kriget om ifall det heter ”pannkakor” eller ”plättar”. För att inte tala om ifall det heter ”julgranskulor” eller ”pumlor” – där är en i allra högsta grad aktuell fråga! 😆

På tal om julen och allt pynt, så minskar mitt julpyntande från år till år. I år har jag två elljusstakar, en elstjärna och en bordsljusstake med levande ljus. That’s it. Jag har inte ens röda/ julmönstrade dukar eller gardiner. Ju mindre grejer jag plockar fram, desto mindre har jag att plocka undan när allt ska bort.

Dagens väder är -16 grader utan snöfall. Jag skulle gärna jobba hemifrån en dag som denna, p g a mycket att göra som jag behöver få göra undan i lugn och ro, men befinner mig på kontoret ändå. Efter lunch är jag inbokad på diverse IRL-möten, som jag egentligen inte vill gå på, men måste gå på. *suck*