Allmänt, Foto

Ett mysterium

Jag gjorde ett fynd igår! Hittade en rulle kompostpåsar – i bilen??? På golvet framför passagerarsätet??? Antingen håller jag på att bli dement eller också har någon annan lagt dem där, för jag har inget minne av att någonsin ha haft kompostpåsar i bilen över huvud taget.

Grejen är att kompostpåsarna delas ut på/ vid soptunnorna, och de prickar alltid in en regnig/ snöig dag att dela ut dem på. 🙄 Ibland hamnar påsarna på soptunnan, ibland på marken – men jag har inget minne av att jag plockat in några i bilen för att torka dem. Jag brukar ta in rullarna med påsar så fort jag ser dem, så de inte börjar luckras upp i förväg av vätan. Jag brukar ta in dem i köket. Eller?

I morse har jag varit på spirometri. För den som inte vet vad det är, så är det där man testar sin lungkapacitet. Man blåser och blåser och BLÅSER i ett munstycke för att tömma lungorna på luft, och så får man se en graf på datorskärmen som visar hur kraftiga (eller svaga) lungor man har. En radda ”besvärliga” frågor får man också svara på, men jag var ärlig och uppriktig: jag är en soffpotatis med dålig kondis, dåliga lungor och dåliga knän. (Jag fick även mäta och väga mig – längden hade gått ner (?!?) och vikten hade gått upp sedan senaste gången…)

Igår fick jag mitt första varningsmeddelande från bilen! 😯 När jag startade den efter jobbet, lyste en mystisk symbol och instrumentpanelen sa att jag måste köra tills symbolen slocknar?!? Klockan var redan alldeles för mycket men jag körde favoritslingan ”broarna runt” – men lampan slocknade inte! Jag sökte i instruktionsboken och såg att jag måste köra minst en halvtimme. Suck. Det var bara att ta broarna runt ett varv till. Klockan var halv 7 innan jag var hemma igen och då höll jag på att svälta ihjäl. Nå, då har jag provat det felet. 😉

Det är väl mina kortkörningar som ställer till det. Vad som kommer att bli intressant är att se hur bilbatteriet klarar sig den här vintern. Just idag är det bara -15 grader, men det kommer att bli kallare perioder. Visserligen har jag möjlighet att jobba hemifrån ibland numera, men just den här månaden är jag inbokad på så många IRL-möten/ -grejer att det blir svårt att klämma in någon hemmajobbardag. Dessutom gäller det att pricka in hemmadagarna just när det är riktigt kallt, vilket inte alltid är möjligt. 🙄