Allmänt, Foto

Varmare

Idag är det bara -10 grader, med lätt snöfall. Det började bli varmare redan under gårdagen, men varmare än så här tror jag inte det blir. Om nu minusgrader kan räknas som ”varmt” – allting är ju relativt. 😉

Jag har pulsat genom snön till soptunnorna i morse, då mitt område har soptömning imorgon. Det är bra att få iväg så mycket som möjligt när tömningen är, då jag snabbt fyller tunnorna igen – framför allt den gröna, med brännbart. Eftersom mina återvinningsbehållare är proppfulla sorterar jag mycket till brännbart, enligt devisen att det mesta brinner. jag hann inte tömma behållarna före jul och få se vilken dag vecka månad jag bär ut dem till bilen… Det kan ta ett tag. 🙄

Jag är fortfarande dålig på att skotta bort snön, trampar fast den på bron istället. *djup suck* Om jag inte haft soppåsarna att kånka på i morse, kanske jag skottat bort den decimeter lätt nysnö som kommit under natten, men nu blev det inte så. Få se om jag ids göra något åt snön under lunchen? Annars kanske jag tar hand om den ikväll.

Igår gjorde jag Janssons frestelse, en liten form. Jag har långt före jul – medan det ännu gick att få tag i ansjovis – laddat med ingredienser till en stor form frestelse. Så ville B att jag skulle ta med en liten omgång till julbordet, så jag hade hälften kvar, som jag nu lagat till. Det blir rester till middag idag! 😉

Jag kanske handlar efter jobbet idag, får se vad jag känner för när det är dags. Egentligen har jag mycket mat hemma, men jag saknar en del tillbehör. Skulle göra ost- och skinkpaj igår, men osten var möglig så jag måste köpa en ny, för att nämna ett exempel. Allt mjukbröd är också slut, men jag har hårdbröd – så jag klarar mig. *rycker på axlarna* Vad jag främst vill göra är att äta i lugn och ro och lyssna på ”Fädernas missgärningar” av (och med) Åsa Larsson under tiden. 😆

Vi uppmanas att jobba hemifrån allt som går, men jag har inte samlat ihop något passande hemmajobb än så länge. Kanske nästa vecka, jag får se. Just nu är det läge att göra nya pärmar för det kommande året och få undan förra årets pärmar, vilket innebär rensning av arkivet för att flytta grejer till källararkivet… För att inte tala om alla pärmar jag samlat under årens lopp inne hos mig, just för att de inte ryms i arkivet.

Det här är bara en bråkdel av vad jag samlat på mig, det är minst dubbelt så många utanför bild. Bokhyllorna är fulla, det ryms inte mer där.

UPDATE
Traktorn kom och skottade (det mesta av) gården medan jag lunchade, och min och A:s bilar stod vid garaget. Sedan gick jag ut och rökte och undrade var A höll hus, då han skulle sluta 12 – jag brukar heja åt honom när vi ses på lunchen. Till min stora förvåning (och glädje!) höll han på att skotta bron och plattgången åt mig! 🙂 Då slapp jag göra det själv den här gången!

Jag hade fått en ny almanacka i postlådan igår, glömde jag berätta. Nu har jag en att använda hemma, men skulle behöva en till på jobbet. Hmmm. Jag kan klara mig utan, men det är bra att ha en att klottra i också. Med lite tur kan jag få tag i en gratisvariant när jag far och handlar. Ibland har de gratis reklamalmanackor vid kassan.