Allmänt

Jodå

Vädret idag ser väldigt bra ut; soligt och bara små moln på himlen. Men det blåser isande kallt, inte så hårt – men kallt. Det blir ljust tidigt på morgnarna, redan vid 6 är det fullt dagsljus och lamporna kan släckas (om jag hunnit stiga upp och tände dem…). Temperaturen ligger på noll eller någon grad under, i alla fall nu på morgonen. Det kan bli plusgrader framåt dagen.

Till min stora glädje verkar froppisen må lite bättre! 🙂 Hon kom faktiskt och lade sig på mig en stund igår kväll, när jag parkerat mig på TV-soffan. Det har hon inte gjort på flera dagar, men jag har kollat att hon äter och går på lådan, så hon är nog snart sitt vanliga jag igen. Hoppas jag. Jag kliade henne en lång stund, men till slut blev hon less och gick tillbaka till värmeslingorna i badrumsgolvet.

Jag hade ett långt telefonsamtal med kusin K igår, där vi diskuterade en del saker angående begravningen. Vi ska träffas imorgon, på begravningsbyrån, och komma fram till hur vi vill ha det – eller rättare sagt: hur farbror K ville ha det. Han hade en del synpunkter i förväg, som jag fått ta del av.

Min granne A, som jobbar på boendet där farbror K bodde, ringde igår och meddelade att vi glömt ta med en golvlampa från rummet. Javisstja! Den köpte jag ju åt honom förra julen! Äkta IKEA, så hon skulle skruva isär den så får jag hämta den när jag har tid. Rummet ska städas och nästa boende ska in. Om jag hinner (efter begravningsbyrån) ska jag åka förbi imorgon och hämta den. Inte nu för att jag behöver någon lampa, men den kan bo hos mig tills någon annan behöver den.