Allmänt

Bättre

Idag känns det bättre. Mina underbara jobbarkompisar har låtit mig snyfta ifrån mig under gårdagen, och så har jag kopplat bort tankarna så gott det gick under gårdagskvällen. Nu är jag i form igen och ska kontakta kusin K ikväll för att resonera ihop oss lite grann, vad gäller begravning och annat.

Froppisen är fortfarande inte i form. Hon ligger mest på badrumsgolvet, utan att alls komma och besöka mig i soffan. Enda gången hon kom och ville vara sällskaplig igår, var när jag åt middag (laxen doftade väl förföriskt 😉 ). Men hon äter sin mat (jag kollar matskålen) och går på lådan (skurade upp den igår för att ha koll på nya användningar). Det slänger lite i henne när hon går och hon vill helst inte gå alls, men hon haltar inte.

Både A och C har fått covid, så jag har akuthandlat åt dem före jobbet i morse. Eller åt A, men jag antar att han var på väg till C? Hon hade ett positivt test igår, han hade ett i morse. Förhoppningsvis går det över snabbt och blir en lindrig sjukdom, då båda är fullvaccinerade, men jag får väl vara lite orolig i alla fall. Mamma är ju alltid mamma, och det är inte lätt att plocka bort. 😉 *

Februari var verkligen extremt kort i år! 😳 Jag har inte riktigt kommit ikapp att det redan är mars, och har inte vänt blad i almanackorna. Jisses! Jag har åtminstone hunnit betala räkningarna före månadsskiftet – först igår, då hela helgen blev upp och nervänd och allt jag tänkt göra hamnade på väntelistan. Då passade jag också på att ta itu med ett annat ärende, som irriterar mig.

Vid bilköpet tog jag ett lån via bilfirman. Låneföretaget har automatiskt ”gett” mig en låneförsäkring som kostar 150 spänn extra per månad. Villkoren i låneförsäkringen är horribla (jag kommer aldrig att kunna använda försäkringen), förutom att jag inte behöver den, så jag försöker säga upp den. Det är lättare sagt än gjort… Ikväll ska jag försöka ta bort den igen, genom att – läs och häpna – skaffa mig ett kundkonto för att kunna gå in och avaktivera försäkringen jag inte ens blivit tillfrågad om jag ville ha! 👿

Det är inte en fråga om pengarna, det är en fråga om principen! 😈

UPDATE
Idag snöar det – igen… *suck* Det var några fina dagar, med flera plusgrader som gjorde det möjligt för mig att skotta altanen och trappan ner från den, men nu kommer det mer snö. Våren känns långt borta. Snön ligger ännu djup över ägorna.

Jag har hunnit ringa begravningsbyrån under lunchen, samt min kusin K. Hon kommer att hjälpa mig med detaljer vi behöver veta inför begravningen. Ja, begravningsbyrån också, förstås, men det finns – som sagt – detaljer vi behöver prata igenom. Vi var de som stod farbror K närmast, pratade (eller besökte, beroende på covidläget) med honom flera gånger i veckan.

UPDATE 2
Det är länge sedan vi läste horoskopen i dagstidningen åt varandra under eftermiddagsfikat, men idag tog vi upp den gamla traditionen. Så skönt att ha något att skratta åt! 😆


*) B är ännu inte riktigt frisk från sin omgång av covid, men är på bättringsvägen. Senast jag talade med henne, i alla fall.