Allmänt

Allt eller inget

Det verkar vara så med mitt liv i nuläget: antingen händer det ingenting alls, eller också händer allt möjligt samtidigt?!? 😳

Nu har jag gjort undan farbror K:s begravning, men har ännu inte städat bort kattsakerna som är kvar efter Pyralig (a k a froppisen). Däremot har jag hunnit hälsa på – och gosa med – barnbarnen, speciellt det färskaste. 🙂 Åkte dit tidigt (för att vara mig…) på lördag och blev kvar hela dagen. Planen var annars att åka hem medan det var ljust, men så blev det inte. Jag hade så svårt att slita mig från gullungarna. 🙂 Hade ju inte träffat dem sedan jul!

Bouppteckningen (efter K) står för dörren, men det är tusen och en nya uppgifter som behöver lämnas in innan den kan bli klar. 🙄 Födelse- och dödsdatum till sedan länge avlidna förfäder/ släktingar, gärna med kompletta personnummer. Herregud, jag kan knappt mitt eget! Som tur är kan jag – via kusin K – få vissa uppgifter av en kusin som släktforskar.

På jobbet har vi slitit som djur förra veckan, för att bli klara med ett ärende som MÅSTE vara klart idag. Två kollegor blev sjuka förra veckan, så vi två som var kvar har knappt hunnit andas. Idag var tack och lov alla friska igen, men det var på håret att vi inte hann! Jag fick avboka ett möte idag – som hör till ett helt annat ärende – för att hinna bli klar, då dagens ärende har Prio 1.

Ikväll ska jag på kurs; jag ska gå handledarutbildning för körkort! Ja, alltså, jag har körkort, men inte F, som jag ska övningsköra med. Efter att mina juniorer hade klarat sina körkort har bestämmelsen om handledarintyg kommit, men jag misstänker att det inte är så svårt att klara. Jag har ju lärt mina juniorer att köra bil, utan intyg*, så det går nog bra med F också. 😉 **

Vädret är ovanligt varmt! 🙂 Vissa dagar har det inte varit särskilt soligt, men ändå varmt i luften, så snön tinar med raketfart. Min gård är alldeles mosig av blötsnö som slaskar runt fötterna, även om gräsmattan ännu täcks att ett par tre decimeter snö. Inte där fjärrvärmen är dragen, förstås, men resten av gräset. All snö från altantaket har tinat bort, så nu är det taket lika naket som de andra taken (som snön rutschar nedför när solen börjar värma – altantaket har inte lika brant vinkel).

Det är inte läge att hälsa våren välkommen riktigt än, men den är snart på väg hit också. Ofta får vi bakslag, speciellt om man hänger undan vinterjackan för snabbt. 😉 När jag var tonåring var det valborgsmässoafton som var första vårdagen – då åkte jeansjackan på, hur kallt det än var. 😆


*) Förr kunde man övningsköra om man var minst 25 år och haft körkort i minst 6 år, eller något sådant (minns inte exakt åldersgränserna). Jag har själv övningskört på det viset, bl a efter raggarrundan, i en gammal Amazon, med M:s storebror som co-driver i passagerarsätet. Min darling M var för ung för att få vara övningskörningshandledare, så jag fick köra med en av hans bröder istället. (Jisses – det är mer än 40 år sedan!)

**) Vi ska inte köra med min bil, vi tar hennes mans bil. Den är äldre och skruttigare – hon bleknade när hon såg min nya bil, och försäkrade att en så fin och ny bil skulle hon inte våga övningsköra med. Hoppas bara att hans bil har manuell växellåda, annars måste vi ta min.