Allmänt

Det tar sig

Katterna är fortfarande väldigt skeptiskt inställda till mig, men det går bättre med Sigge. Han är en riktig mysfarbror – jag får klia honom då och då, även om han springer in under soffan så fort jag rör mig. Siri har bosatt sig i dubbelgarderoben i sovrummet, men jag ser henne ibland smyga nedför trappan när hon tror att jag inte ser. Om jag uppmärksammar henne, stelnar hon till och springer upp igen. Ja, ja. Det får ta lite tid, och jag ska prova makrill-i-tomatsås-tricket under helgen. 😉

Vad jag absolut behöver göra under helgen är att dammsuga… Pyralig levde ju ovanpå möblerna, men när jag nu har två som lever under möblerna så ser jag vilka enorma dammtussar som dras fram. Dessutom behöver jag tvätta, det går inte att skjuta upp längre. Så det blir en lugn hemmahelg för mig den här veckan – som om det inte alltid blir det! 😆

Jag ska försöka få tag i A idag, då jag vet att han och C tänkt sig till L någon dag under helgen (mest troligt lördag). Han ska få leverera tillbaka den lånade kattburen, för att göra en lång historia kort. Jag ska bara kolla upp en del saker först. Och jag ska ordna en del kopior/ utskrifter under dagen, så allt blir klart till bouppteckningen. Nu borde alla papper ha kommit. Sedan kan jag ta det lugnt igen. 🙄

Jag har börjat lyssna på en ny bok, ”Den trogne läsaren” av Max Seeck – en finsk deckare! Alltså, den utspelar sig i Finland, den är inte på finska. Då skulle jag ha svårt att hänga med i handlingen, eftersom jag inte kan ett ord finska. 😆

UPDATE
Alltså, Sigge är en riktig Houdini! 😆 Inte nog med att han bröt sig ut ur en av transportburarna (när vi lyckats fånga in honom OCH stängt dörren ordentligt), han har även undersökt diverse oväntade utrymmen i Snigelskalet.

Igår kom jag hem på lunch, och upptäckte att hallbyrån* hade ett par öppnade lådor – precis som att någon klättrat på dem… Idag hade någon öppnat dörrarna till skåpet ovanför (!) diskbänken, samt gjort inbrott och rivit ut en låda med saker ur skafferiet… 🙄 Jag vill inte anklaga någon oskyldig, men jag misstänker starkt att det är Sigge, då jag sett honom inspektera andra delar av sitt nya hem förut.

Det gör verkligen inget, ingenting har gått sönder. Jag är väldigt imponerad av hur smidigt han tar sig fram, t ex på fönsterbrädena. Ingenting faller ner, utan han slinker smidigt förbi allt skrot jag samlat där; fuskblommor och prydnadssaker. Pyralig var mycket klumpigare, hon rev ibland ner någon pryl som hamnat för nära kanten. Nå, när Sigge hoppat upp och ner på fönsterbrädena tillräckligt många gånger, börjar det säkert ramla saker igen. 😉


*) Hallbyrån är äkta IKEA – förstås! 😉 Inte Malm, utan en annan modell. Lådorna glider jättelätt på stålskenor, så när Sigge försökt klättra, har lådorna glidit ut en bit.