Allmänt, Foto, Katter

Idolfoton

Nu är det äntligen dags för idolfoton av mina nya sambos! 🙂 Jag börjar med Sigge, den store charmören. Han låter sig villigt klias, även om han inte gillar när jag reser mig från soffan – då gömmer han sig under den andra soffan. Det går nog över, vi bondar mer och mer.

Siri har byggt bo i sovrumsgarderoben (eller under dubbelsängen, jag är inte riktigt säker på vilket ställe hon föredrar) men visar sig mer och mer i trappan. Nu har hon slutat springa som en oljad blixt, nu lufsar hon lugnt över trappstegen. Hon blir inte heller rädd när jag ser på eller pratar åt henne, hon stannar till och lyssnar, men lufsar sedan vidare igen – uppåt eller nedåt, det håll hon var på väg.

Sigge är snabbare än blixten! 😯 Han har nu upptäckt att det finns ett ”ute” när jag går genom altandörren för att röka (japp, han smet ut en gång) och lurpassar för att hinna göra om äventyret. Som tur är har vädret varit pissigt hela helgen, så han har inte gjort om försöket, men han kommer närmare och närmare altandörren… 🙄

Makrill i tomatsås lockade fram Siri från sitt gömställe, och jag ser att det är hon som bestämmer av de två. Sigge vågade sig inte fram medan hon åt, han väntade med att äta tills jag burit ner skålen i köket. Han ”ropar” ofta uppför trappan och springer sedan upp, men hon gillar inte att han sitter i trappan när hon är nere i köket och äter. Jag hör att hon väser åt honom; ”Sitt inte där och blockera min flyktväg!”, även om vi blivit mer vänner sedan jag bjöd på makrill.

Jag har undvikit tvätten hela helgen (haha, såååå ovanligt) men upptäckte att katterna rivit ihop drivorna av kläder jag samlat bredvid sängen: en med smutstvätt, en med kläder som ska kastas. Nu får jag sortera om allt igen. De har nog haft rally där uppe, för täcket (!) hade börjat flytta sig från sängen… 😉

Det var dags att ställa om till sommartid under helgen. Tja… Jag må ha ställt om alla klockorna, men min kropp går fortfarande efter vintertid. Dessutom hade det snöat (och drivit snön) hela helgen, så jag fick först skotta mig ut från Snigelskalet i morse och sedan sopa av hela bilen – i motvind, så allt som lossnade från bilen blåste över mig istället. 🙄 Nåja, jag tål snö, men det kändes verkligen att det var måndag.

Jag har redan hunnit med en besökare på kontoret, när jag knappt hunnit sätta mig och innan jag hunnit hämta morgonkaffet. OK, jag har druckit kaffe hemma, men jag behöver en påtår när jag klarat av att ta mig till jobbet. Jag brukar alltid gå och hämta en kopp direkt, men idag hann jag inte. Då får mitt besök skylla sig själv – när det är måndag, och allt! 😉

UPDATE
Det är verkligen måndag idag! Jag är helt ur form – måste vara jetlag efter tidsomställningen… 😉 Eller också beror det på att jag inte hann med något kissegos under lunchen. Jag brukar alltid åka hem under lunchen, för att få äta i lugn och ro medan jag lyssnar på ljudbok, men idag hann jag inte. Det var ett Teamsmöte som drog ut på tiden, och då jag ändå inte hade någon mat hemma så åt jag från Grillen. Efter jobbet måste jag fara och handla, absolut. Jag vill inte, men enda trösten är att det åtminstone är snäppet roligare än att vika tvätt. Alltså ligger det näst längst ner på min vill-göra-lista. 😉

2 kommentarer på “Idolfoton”

 1. Fina katter! Snart blir de säkert lite gosiga också. Är någon av dem, eller båda, kastrerade? Hur lång tid tar det innan du vågar släppa ut dem? När jag var liten hade vi en katt som vi tog med oss när vi flyttade, hon smet och stack tillbaka till stället vi flyttat ifrån. Trots att det var ett par mil dit. Hon fick bo kvar hos de nya ägarna sen.
  Inte visste jag att katter var så tokiga i makrill med tomatsås?!?

  1. Båda katterna är kastrerade, eftersom de är syskon från samma kull. Det är enklare att kastrera en hane, men honor låter fruktansvärt illa när de löper, så det är jättebra att båda är fixade.
   Jag får se när jag vågar släppa ut dem, de måste ha full tillit till mig (så jag kan locka hem dem igen) först. Men det går bättre och bättre dag för dag!
   Makrill i tomatsås funkar faktiskt, det är väl den starka lukten som får katterna att reagera. Nu var Siri mer förtjust än Sigge, så det är lite individuellt från katt till katt.

Kommentarer är stängda.