Katter

Lycklig

Jag blev så lycklig igår, fast det var måndag! Efter jobbet släpade jag mig runt i affären (och konstaterade att vita bönor i tomatsås faktiskt var slut hos leverantören – men det fanns många andra bönor, så det blir chili ikväll) och fick med mig de flesta varorna hem. (Jag hoppar ibland över sådant som inte är jättebråttom, så inte kassarna blir så många och/ eller tunga.) Packade upp och började laga middag.

Då kom Siri nedför trappan och stannade när hon fick syn på mig, sittande vid köksbordet. Jag pratade lugnt med henne – och då kom hon fram och var jättegosig! 🙂 Isen var bruten och hon höll sig vid mig större delen av kvällen! Det märks tydligt att det är hon som bestämmer, för Sigge höll sig i bakgrunden tills det var ”hans tur” att bli kliad. 😆

Jag är så lycklig – jag trodde det skulle ta mycket längre tid, eftersom Siri bosatt sig uppe i sovrummet och inte kom ner och bondade med mig och Sigge. Nu kommer hon ner och äter och går på lådan, fast jag är vaken, och både ser på henne och pratar åt henne. Sigge är alldeles till sig, han pratar också väldigt mycket åt henne. Månntro vad han säger? 😉 Siris boende är fortfarande i sovrummet, men dit går hon när hon vill vara ifred.

Alltså, jag har inte mycket annat än katt att berätta just nu, men det är en stor omställning för mig – och för dem.

UPDATE
Jag har totalt glömt att uppdatera vädret, för den som är intresserad: solen har brutit igenom molnen men det är kallt i luften. Det var nog -12 grader i morse, så snön på altanen och bron ligger delvis kvar. Den har bara smält bort där det varit direkt solsken, då solen börjat värma lite grann. Annars har det varit några kalla dagar och – framför allt – nätter.

UPDATE 2
Jag hann knappt hem under lunchen, så blev jag omringad av två kelsjuka typer! Siri kom – förstås – först och hade första tjing på mig + matbordet. Hon nosade intresserat på allt, utan att provsmaka något. Ändå bröt jag av en liten smakbit åt henne, men hon ville inte ha.

Vad som intresserar katterna mest just nu, är en blomvas med ett par förtorkade buketter jag behöver stoppa i soporna. (Blommorna, inte vasen!) De drar lyckligt loss torkade blomblad över hela köksbordet, men det är jag van vid. 😉 De välter åtminstone inte vasen, vilket Pyralig hade gjort för länge sedan (medan det ännu var vatten kvar i den).

2 kommentarer på “Lycklig”

    1. Tack! Det lugnar ner sig så småningom, men just nu är de mina höjdpunkter i tillvaron här hemma.

Kommentarer är stängda.