Allmänt, Foto, Katter

Rymlingar

Rymling nr 1, a k a Sigge.

Min helg har mest gått åt till att jaga rymlingar… Eller, jaga och jaga – jag har lockat, ropat och visslat, med varierande resultat.

Sigge smet iväg i lördags, och har sedan dess visat sig på gården en gång efter det, men inte kommit in. De kalla nätterna ger mig dåligt samvete, men det är ju omöjligt att hitta en katt som inte vill bli hittad. Han kommer förhoppningsvis hem när han fått tillräckligt mycket frisk luft, eller blivit uppspöad av någon grannkatt, vars territorium han vågat sig in på. 🙄

Rymling nr 2, a k a Siri.

Siri försökte sig på en minirymning i söndags, var borta hela dagen, men sent på kvällen hörde jag ett kattslagsmål bredvid altanen – och där var hon. Stukad, men oskadd, kom hon in och får nu vackert stanna inne. Ju förr de träffar på grannkatter, desto bättre.

A och C har hjälpt till med att kolla efter rymlingarna åt mig, och hittade Siri under altantrappan. Tyvärr smet hon iväg, men jag tröstade dem med att hon säkert inte far långt bort, utan kommer hem när det lugnat ner sig. Och det gjorde hon ju.

Första gången jag släppte ut dem, var Siri jättelycklig över att kunna klättra i träd. Eller, kanske inte klättra – hon hoppade upp ca 20 cm i en av mina björkar och höll sig fast för glatta livet, sedan släppte hon taget så hon föll ner, innan hon gjorde om det. Sedan var det färdigklättrat för hennes del. 😉

Måndag, och jag måste handla. Djup suck. Någon sorts matplanering behövs också, även om jag har dagens middag halvfärdig (rester av rester, typ) så bör jag försöka hitta på något för de andra dagarna också. Helst innan jag handlar. Påsken närmar sig och jag har noll koll på vad som ska ätas under den. Ägg? Det behöver jag köpa, i vilket fall som helst. Sill? Lax? Jag får se, det kan precis lika gärna bli thaikyckling under påsken, eller helgskinka, eller köttbullar, eller våfflor.

Jag missade förresten våffeldagen förra veckan, eller när den nu var, då jag helst vill grädda våfflor utomhus. 😉 Får avvakta tills vädret tillåter mig att flytta ut bordet jag brukar ha på altanen. Eller – vilket också går bra – grädda våfflor på det lilla rökbordet jag alltid har ute. Det beror lite på väder och vind, för det är inte kul att stå och grädda våfflor i isande kalla vindar, som kyler ner våfflorna innan man ens hunnit börja smaka på dem.

UPDATE
Favoritgrannarna på andra sidan gatan har sett Sigge in action, hos en annan granne! Jag förstod att han inte var långt borta, och nu kommer de också att hålla koll efter honom. 🙂 Typ hela äldreboendet som jag bor bredvid vet också att en katt är borta, så alla från personalen spanar i omgivningarna. 🙂

UPDATE 2
Ett litet förtydligande; katterna har fått gå ut lösa sedan i torsdags, och har hållit sig runt gården de första dagarna. Jag har suttit på altanen och hållit koll på dem – tills Sigge stack iväg på lördag.