Allmänt, Katter

Blötare väder

Igår kom det kallsnö, idag var det kramsnö. Just nu snöar det inte så mycket som det gjorde tidigare i morse, men det droppar från taken då graderna är över nollstrecket.

Jag hoppas verkligen att Sigge kommer hem snart, men ingen (inte ens skatorna?) har rört maten jag ställt ut på altanen och det är inga fotspår i snön. 🙁 En positiv nyhet är i alla fall att jag inte hört något om en påkörd katt, så jag tror han boat in sig under någon bro eller altan i närheten.

Det ramlar in mer och mer papper till bouppteckningen efter farbror K. Det senaste är deklarationen och gravbrevet, som jag inte vet om det ska med eller inte? Får kolla med M, som ska göra bouppteckningen, vilka papper/ räkningar hon behöver kopior på och vilka hon inte behöver. Ja, ja. Det får ta den tid som behövs.

Plötsligt upptäckte jag att vi glömt välja om mig till fackligt skyddsombud under årsmötet. 😳 Dock kan man välja inom styrelsen, så det är nu gjort. Det saknas bara namnteckningar från alla inblandade så kan jag lämna in det till arbetsgivaren sedan.

Så kan det gå när jag inte har någon sekreterarsupport – skyddsombudsvalet föll mellan stolarna, eftersom det inte görs varje år. Nu valde vi en ny fast sekreterare på årsmötet, så det blir nog bättre ordning i fortsättningen. (Förra sekreteraren skötte sitt uppdrag men har slutat jobba hos oss, så vi har inte haft någon fast sekreterare utan bara valt ny för varje möte.)

Varför skyddsombudsvalet plötsligt dök upp, beror på att arbetsgivaren bjuder både chefer och skyddsombud på utbildning under våren. Visst har jag gått den, men det är länge sedan, så det behövs en uppfräschning. Nu är det snart dags för utbildningen, och jag ser fram emot den! 🙂

Påsken närmar sig med stormsteg. Jag vet inte när barnbarnen har påsklov, om det är veckan före påsk eller veckan efter. Nå, jag hinner kolla det, jag jobbar ju ändå alla ordinarie arbetsdagar – har inte sökt någon ledighet än, och kommer nog inte att göra det heller. Tror jag. Jag får väl se vad jag känner för, och om någon annan sökt ledigt. Någon sorts mat kommer att lagas, även om det bara blir till mig själv. Ett hett tips är att det kommer att bli mycket ägg – löskokta. 😉

Jag behöver ladda med mer ägg därhemma, och så får jag inte glömma att köpa tepåsar (igen). 🙄 Visst har jag femtielva olika sorters smaksatt te, både löst och i påse, men när jag tar te & smörgås till lunch vill jag ha ett neutralt te. Smaksatta teer dricker jag framför TV:n på kvällen, istället för kaffe.

Den ljudbok jag nu håller på med, ”Ondskans nätverk” av Max Seeck, är den andra i serien om kommissarie Jessica Niemi. Jag har bara precis börjat på den, men den har små hänvisningar till den första boken. När jag hunnit lite längre in i boken kommer jag att märka om man måste ha läst/ hört del 1 för att hänga med i handlingen. Lite kul att böckerna utspelar sig i Finland, det är jag inte van vid. 😉

2 kommentarer på “Blötare väder”

  1. Du får väl ta ut syrran på verandan i någon bur. Så får hon locka hem honom. Usch jag blir orolig jag också konstigt nog.

  2. Tack för att du oroar dig!
    Jag tar det mer med ro. Han visar sig ju emellanåt, vill bara inte komma in. Nu har vi fått först torr och sedan blöt snö, så eventuella tassavtryck kommer att synas väldigt väl. Jag ska gå en runda i grannskapet ikväll och kolla.

Kommentarer är stängda.