Allmänt

Reklam att reta mig på

Vissa reklaminslag på TV retar jag mig på så det visslar om det. Somliga inslag är bättre än andra (även om reklamen är ett otyg i sig som jag gärna klarar mig utan), t ex Bregotts kossor som dyker upp ibland. De brukar vara lågmälda och mitt i prick, ”Afterwork på Bregottfabriken” och så. 😉

Men då kommer alltid något låneföretag och förstör alltihop – exempelvis det med killen som får en hink fönsterputsarvatten över sig och anser att kvinnan i fönstret är osamlad?!? Vad har hennes eventuella lån med fönsterputs att göra? Och vad har han med saken att göra??? 🙄

Eller varför inte reklamen för Svensk Hypotekspension. Den kanske har slutat visas, jag har inte sett den på ett tag? I vilket fall som helst, så är det inte någon pension – det är ett lån! Just den reklamen får mig att se rött. Lagom tills man blivit äldre och betalat av alla sina lån, så ska man låna mer för att kunna ”unna sig”?!? *gaahhh* Eller – ännu värre – för att barn och barnbarn ska kunna unna sig. Idiotiskt!

Dessutom är reklamsnuttarna irriterande för att de – speciellt på vissa kanaler – har väldigt hög volym, jämfört med normalljudet på programmen som visas. Ytterst irriterande om det är en svensk film eller serie, så man får höja ljudet för att höra samtal (som dränks av bakgrundsljud, men det är en annan femma) – och så dånar reklamen ur högtalarna. Men det är väl för att väcka oss som sover gott framför TV:n? 😉