Allmänt

Sommartider

Idag är sista dagen innan semestern för väldigt många på jobbet. Inte för mig, jag blir kvar till mitten av juli. Nå, det går fort så är vi där! 🙂

A och C har bilat iväg på en semestertripp några dagar, jag vet inte hur länge. Spela roll, hoppas de får fint väder och att de kan känna sig riktigt lediga! B och familjen ska besöka huvudstaden senare under sommaren. Själv har jag inga planer på att åka någonstans under min semester, annat än möjligen någon dagstripp till närbelägna utflyktsmål. Det räcker för mig! 🙂

Jag ligger faktiskt lite efter med mina utflykter: jag har inte varit till Fallet än i år! Varje år brukar jag köra upp till Fallet och kolla på utsikten, ev fika/ äta (om jag prickar in deras öppettider), och sedan köra hem igen. Det är en lagom sväng, bara några mil. Faktiskt har jag inte haft tid att göra det, men jag får väl ta mig tid. Vilken dag vecka som helst! 😉

Tvätten kallar på mig den här helgen. Igen. 🙄 Den tar aldrig slut, men det är bara att bita ihop och bära ner ännu ett lass från sovrummet på vinden till tvättstugan i källaren. Ner kommer man alltid, det är att bära upp den torra tvätten som är värst. Alternativt att bära blöt tvätt uppför en trappa, hänga den utomhus på tork, och sedan bära torr tvätt uppför nästa trappa. Ja, ja. *suckar* Jag får se om det blir torkväder under helgen.

Nu har jag skjutit upp handlandet hela veckan. Igår hade jag vaga planer att göra undan handelsturen, men föll för frestelsen att köpa hämtpizza istället. Två stycken, så jag har sparat en till middag idag. 😉 Egentligen har jag planerat att göra en hel del ändringar i kosten, framför allt stoppa in mer färska grönsaker, nu när det är säsong. Jag behöver verkligen gå ner i vikt! (Och sluta röka, men nu tar vi en sak i sänder.)

Det blir en sorts sista frossande i kolhydrater, men jag planerar att komma tillbaka efter semestern ”som en ny människa”… *host host harkel* Jag ska i alla fall försöka, och det är huvudsaken! Redan under helgen kommer jag att shoppa loss i grönsaksdisken, med planen att hinna laga några olika rätter jag googlat fram (som passar till matlådor). Håll tummarna för mig! 😉

4 kommentarer på “Sommartider”

 1. Jag har också problem med vikten. Har inte haft så ont av det förut, men nu märker jag att övervikten ställer till det för hälsan ju äldre du blir. Jag gick ner en del under pandemin, men har gått upp igen efter att jag börjat behöva vara på plats på jobbet. Klarar inte av att sköta mig då tydligen. Vad jag ville rekommendera är att använda någon av de olika appar som finns och lägga in vad du äter. Även de dagar det blir för mycket. Det hjälper verkligen. Alltid när jag gör det går jag ner i vikt. Kanske inte alltid fort, men ändå alltid.

  1. OK, jag har kollat på dem under helgen. En del verkar bara vara vikt & motion, andra verkar även innefatta maten. Jag har laddat ner en och ska börja använda den så fort jag kommit ihåg att väga mig. 😉

   1. Jag använder själv en som heter Lifesum, men vet inte om den är bättre än någon annan. Det viktigaste av allt är att använda den även när man inte sköter sig. Det är då det är så lätt att sluta.

    1. Haha – jag valde faktiskt Lifesum när jag skulle ladda ner en app! Två själar och samma tanke! 😉

     Just att logga maten är viktigt för mig, för jag kommer inte att motionera mer än vanligt, med mina dåliga knän. En annan app jag provade först var bara vikt och motion, så den raderade jag direkt.

Kommentarer är stängda.