Allmänt, Foto, Katter

Soligt

Än så länge – tidigt på morgonen – skiner solen från en molnfri himmel, men det kan snabbt ändras. Jag har nu fått avsluta mina härliga lediga stunder med altandörren på vid gavel, för nu har myggen kommit… 🙄 Även katterna är besvärade av myggen, och försöker slå ned dem eller hugger efter dem när de är för nära.

Sigge – SuperJägaren – kan ligga lugnt vid mina fötter bredvid rökstolen och vrida upp magen i vädret: -Klia mig, min mage är helt okli-EN MYGGA! JAG SKA TA DEN JÄKELN! och vips studsar han upp från liggande. Så var det med den lugna stunden. 🙄 Siri är mer att hon försöker fånga myggen med ena framtassen, så hon hoppar ofta omkring mer eller mindre trebent med frambenet viftande i luften. 😆

Det nya kattlivet hos mig är numera ofta kattslagsmål, var och varannan kväll ryker mina katter ihop med grannskapets katter. Grannkatterna har ju vant sig att Pyralig inte var att leka med, och höll sig noggrant undan, men nu försöker de ta över – med varierande resultat. Tyvärr måste jag säga att mina katter verkar vara långt ner på ranglistan, då slagsmålen upprepas kväll efter kväll, men det lugnar nog ner sig så småningom. (Hittills har en svart, en vit och en gråvit katt visat sig för mig, men det finns nog fler.)

Tvätten är orörd, jag drar ut på eländet så länge jag kan. Handlandet jag skulle gjort redan i fredags blev inte av förrän på söndagen, så jag har inte hunnit göra någon av de planerade rätterna än. Men nu har jag allt hemma, så ikväll…ska jag äta rester, just det. 🙄 Imorgon! Ska jag kolla A:s post och vattna blommorna, då äter jag nog ute (på något matställe efter vägen)… OK; onsdag ska jag prova ett nytt vegorecept! Om jag inte ändrar mig… 😳