Allmänt, Foto, Katter

Nyhetens behag

…eller vad man nu ska kalla det: jag har skaffat en app för att logga maten jag äter. Än så länge tycker jag det är roligt att fylla i allt jag stoppar i munnen – men jag har bara hållit på sedan igår… 🙄 Vi får väl se hur länge jag håller på, men nu har jag i alla fall ett verktyg som visar mig att jag äter alldeles för många kalorier i förhållande till min kropp och mina vanor, men det visste jag sedan tidigare. Vad som blir kul blir att se vad den visar när jag kommer igång med min ”nya” meny. Inte idag, p g a utemat, men imorgon kör jag igång ordentligt.

Idag är det sommarsolståndet; årets längsta dag! 🙂 Inte för att den skiljer sig särskilt mycket från de andra dagarna, eller rättare sagt nätterna, under sommaren. Vi har ju de långa ljusa nätterna att dras med varje sommar, på gott och ont. Om man har svårt att sova när det är ljust utomhus kan sommaren vara en plåga, men jag sover lika gott alla tider på dygnet. Uppskattar de långa ljusa kvällarna istället, och – håll i er! – de tidiga morgnarna med fågelsång. Ja, fåglarna blir alldeles vimsiga och sjunger dygnet runt, jag tror inte det är helt tyst någon tid på dygnet.

I morse tog min natt slut vid 3-tiden, då Siri vrålade vid dörren; HON VILLE GÅ UT! Sedan har jag slappat & småslumrat, och väntat på att väckaren skulle ringa. Oftast är inte Siri så morgonpigg men igår, strax före 21, höll jag på att göra kväll i huset innan ”Oak Island”, och rusade upp i sovrummet för att hinna byta till pyjamas. Då låg båda katterna på sina respektive ställen (Siri på sängen, Sigge i bokhyllan) och sov så hårt att de inte ens flyttade sig när jag kom! 😯 Jag hade haft altandörren öppen och trodde de var ute, men de var nog uttröttade efter allt vaktande. De vaktar ju så inte någon grannkatt kommer för nära, och hade varit ute hela dagen.

Igår diskuterade vi läsplattor i fikarummet, M och jag. Hon funderar på att köpa sig en, så jag tipsade henne om att jag har en, som tyvärr är bunden till Adlibris. Det innebär att de böcker jag vill läsa måste köpas via dem. Jag skulle vilja få in BookBeat i plattan, så jag kan både läsa och lyssna med den (istället för med mobilen, då just läsandet utomhus skiljer sig enormt mycket) men har inte listat ut hur jag ska lyckas med det. Hon hade insett att de flesta plattor är bundna till en viss tjänst, så hon skulle kolla upp utbudet mera innan hon bestämmer sig.

För att återgå till mat, eller rättare sagt vad jag stoppar i mig, så har jag – på förslag av en kollega – bytt ut godiset i bilen mot cashewnötter istället. Alltså, varför har jag inte kommit på det själv? 😳 Nötter uppfyller ju kravet om att tugga på något (speciellt vid långkörningar) och är betydligt nyttigare än godis.

Dagens feeling:

UPDATE
Hujedamig, vilka svarta moln som grötade ihop sig under lunchen! 😯 Få se om det blir åska eller om molnen bara drar förbi? Typiskt. Så går det när jag för en gångs skull var glad över värmen. *hmpf*

2 kommentarer på “Nyhetens behag”

 1. Har inte fattat att det redan (!!?) är midsommar.
  (i min almanacka står det fortfarande typ 2020)
  så jag är inte ens på rätt år…
  Avis på er som får njuta av midnattssolen.
  Har skickat upp min junior A att ta del av den i alla fall!
  Min andra junior har precis börjat inskolning på sitt sommarjobb.
  4 skrivbordsrader ifrån mig – på samma kontor…

  1. Midnattssolen är en sak, myggen en annan… Ska jag skicka med några såna när A åker hem? 😉

Kommentarer är stängda.