Allmänt

Fortsatt varmt

Vädret fortsätter att vara alldeles för varmt för mig, och – faktiskt – för många andra också. Annars brukar folk jubla över värmen, men nu är det inte värme – det är hetta, vilket är något helt annat. Nå, jag har fläktar att ta till, både på jobbet och hemma, så jag kommer att klara mig igenom värmeböljan den här gången också.*

Siri blir så irriterad på myggorna. Hon ligger stilla, men plötsligt kastar hon sig upp och störtar iväg några meter. Stannar, lägger sig, för att en stund senare göra om proceduren. Öronen viftar hela tiden, då myggorna gillar ställen med lite päls. Sigge hugger efter myggen, som en piraya! Det riktigt klapprar om tänderna när han försöker hugga tag i de som flyger förbi. 😆 Och de han får tag i, äter han upp! Inte mycket kött på dem, men de går ner. 😉

Jag har provlegat soffan ute igår och det var underbart! Förutom myggen, förstås, men bara jag får upp myggnätet blir det en helt OK plats att vila på under kvällarna. Någon extra kudde kommer att få flytta ut, men annars är soffan färdig för långa avsvalnande sommarkvällar. 🙂

Jag handlade inte igår, vilket gör att jag måste göra det idag istället. 🙁 Ändå smet jag tidigt från jobbet (har plusflex att använda) men det var mest för att få åka hem och sova. Värmen gör att jag sover dåligt, men i natt har jag nog fått ihop några timmar. Känner mig lite piggare, så ikväll blir det en sväng förbi både affären och Apoteket innan jag far hem. Jag kan absolut inte åka hem och tänka att jag ska handla senare på kvällen – då strandar jag på soffan och tar mig ingenstans.

Det blir ingen matsedel den här veckan, kommer nog mest att bli yoghurt och smörgås i den här värmen.

UPDATE
Jag berättade tidigare att jag börjat logga min mat i en app. Ibland kommer jag ihåg att göra det direkt, ibland dröjer det till kvällen innan jag kommer på att jag glömt föra in maten. Anyway, nu har jag kommit ihåg att väga mig också: tappat 3 kilo första veckan! Innan ni brister ut i jubel, så måste jag påpeka att sedan tidigare bantningsförsök vet att vikten kan pendla 3 kg upp eller ner varje vecka, så det är inte mycket att hurra över just nu. Vi får se hur det ser ut nästa vecka? 😉

Om de tappade kilona beror på appen eller inte, vete tusan, men det är ganska kul – och tankeväckande – att verkligen skriva in ALLT jag äter… 🙄


*) En AC skulle ju vara ännu bättre, men då jag älskar att ställa upp altandörren på vid gavel skulle jag överbelasta AC:n (som skulle få arbeta ihjäl sig).

2 kommentarer på “Fortsatt varmt”

  1. Varmt som sjutton ja sen en vecka tillbaka eller nått.. Men här knappt några flygfän. Några myggbett har jag fått men känns som de är färre i år. Vad som mer känns färre utav är småfåglar allmänt. Om det beror på mindre med insekter elker vad vete sjutton.

    Bara nått jag börjat tänka på i dagarna här. Sovit mer än uselt här på slutet också men mest pga jag ramlat på revbenen för typ 5v sedan och det gjort sömnen blivit sådär.. Gjorde ju nått liknade (värre) ifjol vintras.

  2. Småfåglarna frodas hos mig, till Sigges stora förtjusning! 😉 Jag tror han bär in dem bakom sofforna, så jag inte ska plocka bort hans byten igen.

Kommentarer är stängda.