Allmänt

Nedräkning

Nu har nedräkningen inför sommarsemestern verkligen börjat! Jag och M gomorrar åt varandra och viftar med rätt antal fingrar. 🙂

Jag har inga planer, annat än att jag ska – i den mån det är möjligt – övningsköra mer med F, som fått stå över flera gånger av en eller annan orsak. Igår fick hon övningsköra hela vägen hem, annars brukar jag köra den sista biten, på ”mer trafikerade” vägar och gator. Vi gjorde lite parkerings- och slalomövningar i grustaget igår, så hon får lära sig att hantera bilens dragläge bättre och lära sig var hörnen är. Jag tycker det är jätteroligt med övningskörningen, och tydligen hon också. 😆

Under helgen har B och barnen varit förbi. A fick stanna hemma, han skulle ha grabbkväll med kompisar. Stackaren, han har hela benet paketerat i stödskena, så han tar upp hela baksätet om de ska någonstans. Förra helgen löste de det genom att B körde deras bil med barnen i, och hans föräldrar fick köra sin bil med honom i baksätet. Då fick alla se Piteå Summer Games, fotbollscupen som fått stå över ett par somrar, p g a covid. (Lille J spelade i ett av lagen.)

Min mathållning och mina matappar går det inte alls bra med, det ska jag villigt erkänna. 🙁 Nu blev det en massa sådant jag inte alls ska äta, p g a besöket, men jag borde kunna hålla mig i schack i alla fall. Att dessutom servera sådant jag ska äta till de andra är inte alls farligt – det är ju tvärtom nyttigare än det jag snabblagar. Alla äter dessutom grönsaker, så jag vet inte varför jag plötsligt fick idétorka och bara kokade pasta och serverade stekt korv till som lördagsmiddag. 😳 Där for första halvan av korvringen. Andra halvan hade jag sedan planerat att göra av med på söndagen, som Korv Stroganoff, men det besöket blev inställt. Nå, jag får laga något annat av korven (eller göra Stroganoff) under veckan som kommer.

B påminde mig om att jag har en kokbok, ”Vego på 15 minuter”, som ligger på köksbänken (under andra böcker) och väntar på att jag ska prova recept från den. Jag har bara småbläddrat lite i boken, men borde ta en djupare analys av vad som finns i den. Det finns säkert mycket gott att laga, jag är bara lat – och matlagning, som så mycket annat, rullar lätt på i de gamla vanliga hjulspåren. 🙄 Det går ju förstås också att kombinera vegorecept med att servera t ex korv bredvid, så jag kommer inte att sakna något. Som sagt; jag är bara lat.

F och jag har tidigare diskuterat våra viktnedgångsförsök, då vi nu båda försöker tappa några kilon. (Inte nu för att hon behöver det, jämfört med mig är hon smal som en sticka, men man är ju aldrig nöjd, hur smal man än är.) Jag berättade att jag tappade 3 kilo första veckan – och hon drog förtjust efter andan – men jag berättade snabbt att de kom tillbaka veckan efter, så hon kunde andas ut igen. 😉

Jag gör ingen matsedel den här veckan, för jag vet inte vad jag redan har hemma, vad jag behöver handla eller vad jag är sugen på. För min del kan jag leva på yoghurt & smörgås hela sommaren, men det är kanske inte är så jättenyttigt och kan behöva varieras en aning då och då. 😉

2 kommentarer på “Nedräkning”

  1. Det som är viktigast att börja med är att skapa en vana och att inte göra det för krångligt. En vana är att använda sin app. Varje dag tills det blir en vana. Om allting blir rätt inlagt eller om det blir alldeles för många kalorier så blir det det. Men använd appen. Även om du äter som vanligt. Har för mig att jag läst någonstans att det tar tre veckor att skapa en vana. Någon annanstans läste jag i och för sig att det tar hundra dagar, så vad vet jag?

    1. Jag får ta nya tag, det är inte mer än så. *rycker på axlarna* Just nu är jag svårt stressad, med allt-som-ska-göras-innan-jag-kan-ta-semester, men snart lugnar det ner sig – och då kan jag ta hand om mig själv. 😉

Kommentarer är stängda.