Allmänt

Varmt igen

Det har varit några svalare dagar, så t o m jag – som skyr solen – har vågat mig utomhus. Nu verkar det bli varmt idag igen, men jag tror/ hoppas inte det håller i sig så länge. Nätterna är hyfsat svala, så jag sover ofta med öppen altandörr, åtminstone delar av natten. Enda felet är myggeländena som väller in, men jag har en myggdödare som håller de värsta svärmarna borta.

Haha, nu lade jag till en länk. Det får mig att tänka på den lektion jag gav min webbvikarie under den kommande semestern, angående länkar och hur de ska se ut. Jag är ju webbadmin för jobbets webbsidor, men någon behöver vara backup medan jag är ledig. I år är det S, eftersom A – min ordinarie backup – tar semester samtidigt som mig? (Det är en helt annan historia.) Nå, jag gav S några goda råd; skriv inte ”läs mer” eller ”klicka här” utan skriv istället vart länken leder, t ex ”interaktiv karta över området för ombyggnad”. Jag pekade snabbt ut några fel S gjort vid tidigare länkningar, men nu är de ordnade på rätt sätt. Mitt sätt. 😆

OK, OK, jag erkänner – jag kan ha svårt att släppa ifrån mig vissa saker, men om jag gör dem själv så vet jag att de blir rätt gjorda. 😳 Det är en sak att lägga till länkar i min blogg, jämfört med att göra länkar på jobbets sidor. Där måste länkar uppfylla vissa krav, alla ska kunna förstå vad de hittar när de klickar på länken, etc. Dessutom ska texter och bilder vara lätta att förstå och helst ha samband med varandra, m m. Rättstavning är A och O. Jag brukar gå in och rätta när jag hittar ett fel, även om jag gör det hemifrån. Speciellt om det gäller något på förstasidan, som ska ge ett gott första intryck för kunderna.

Jag planerar att göra av med pengar under min semester. Först och främst måste jag boka tid hos vet, eventuellt i K, för rakning av katt. Siri är full av tovor, och det går inte att borsta/ kamma ut dem, inte ens med Furminatorn. Då ska jag passa på att chippa henne också, för hon har (nog?) bara tatuering i örat. Sedan ska jag boka tid för synundersökning och köpa nya vardagsglasögon, då de jag har är så repiga att det är ett under att jag alls kan se något med dem. (Ni ser där vilka prioriteringar jag har…) Datorglasen och TV-glasen är OK, det är bara de ordinarie jag behöver förnya.

Efter att ha lyssnat mig igenom ”Sarek” (missa inte den!) har jag nyligen börjat lyssna på ”Natten Tallulah Murray försvann”, som utspelar sig både i ”nutid” och året innan. Vi får väl se hur den utvecklar sig, men än så länge försöker jag bara få ordning på vem, vilka, var, när och hur. 😉 På tal om ljudböcker, så fick jag ett meddelande från BookBeat att jag värvat en vän, så nu får vi gratis lyssning, båda två, ett tag framöver?!? Jag stod som ett frågetecken, tills jag kom på att det nog var B som varit i farten. Jajamensan, hon hade raggat upp gossarnas pappa som kund, då gossarna gillar ljudböcker. Så bra! Jag gillar att de gillar böcker, oavsett om det är läsa eller lyssna. 🙂

UPDATE
Mycket ska man höra innan öronen trillar av! 😯

Precis när jag skulle gå på lunch, ringde min mobil. Ett okänt nummer, men ”vanligt” mobilnummer, så jag svarade. Döm om min förvåning när någon frågade om jag var jag (och det är jag, så vitt jag vet 😉 ) och gav mig en lång harang till historia som slutade med att vederbörande frågade om de kunde övernatta hos mig under marknaden????????? 😯

Jag frågade vem det var som ringde, och det visade sig vara en gammal bekant som jag inte sett eller hört ifrån på många år… Jag skyndade mig att tala om att Snigelskalet är fullbokat hela marknaden, medan jag rullade ögonen så långt upp att jag trodde de skulle fastna i hårfästet. 🙄