Allmänt

Snabba ryck

Jag surnade till igår och skickade ett gruppmail till alla de som eventuellt kunde behöva räfsas till lite, innan jag går på semester. I morse var min inbox full av ”men jag har inte…” – så då vet jag att somliga har skött sig, i alla fall. 😉

T och W bjöd mig på middag igår, vi åt på en pizzeria, tillsammans med dottern B och – håll i er! – sonen C med familj! 😯 Det har hunnit hända mycket under de år corona har hållit oss åtskilda: lille C har sambo och barn! Jag minns så väl när lille C, 1½ år gammal, slet ner förra Sigge i svansen från fönsterbrädan i köket… 😆 Det var ju som igår! (Nu gör han inte sådant. Och han kan inte kallas ”lille C” längre. 😉 )

Jag börjar komma ner i semesterläge, även om jag börjat jobba redan kl 06:15, då jag dryftade jobbärenden med M när hon passerade efter gatan förbi min altan. Idag blir det mest sortering, framför allt att sortera in pappershögarna i rätt rum. Just nu ligger alla högar inne hos mig, men jag har stenhård koll på vilka högar som ska vart.

Idag snodde jag chefens parkering, då hon har semester och jag behövde en parkeringsplats. Mitt vanliga ställe är ockuperat av marknadsknallar och hamnar mitt i gångstråket när marknaden öppnar om ett par timmar. Det blev en omväg till jobbet, men en trevlig sådan – efter gångvägen längs älven. 🙂

Mina lunchplaner för dagen är att köpa mat under långlunch på marknaden, men planerna kan ändras, beroende på vädret. Väderprofeterna har lovat regn, eventuellt med åska, idag – men just nu skiner solen från en lite lätt molnig himmel. Det kan förstås hinna ändras innan det är lunchdags, så jag har med mig både jacka (kofta) och paraply.

Nå, nu kan det dröja innan jag skriver något här igen. Jag är dålig på att komma ihåg att blogga när jag är ledig, men då och då får jag tangentbordsabstinens, så jag slår igång datorn hemma. Visst kan jag blogga från mobilen, men det är ju så himla små knappar, och liten yta att skriva & läsa texten på. Jag brer gärna ut mig textmässigt över sidorna – ja, ni ser ju hur det här drar iväg… 😉