Allmänt

Sådärja

Jag börjar vänja mig vid att ha semester nu. De första dagarna var alla ”söndag”, eftersom jag varit ledig dagen innan, som då borde vara lördag… 🙄 Nu börjar jag ha kommit ikapp, så pass att jag faktiskt kom mig iväg till Apoteket innan ”jobbet var slut” för dagen. Däremot har jag inte handlat, men det går att skjuta upp till sent på kvällen – så gör jag ändå i vanliga fall. Då är det mindre folk, för även om den värsta pandemin dragit bort så finns det fortfarande kvar olika varianter. (Jag har nog blivit lite miljöskadad. 😉 )

A har lånat min bil idag, faktiskt redan igår kväll, eftersom den har dragkrok. Han lämnade sin bil som utbyte, så jag har försökt köra med automat, med mer eller mindre lyckat resultat. Jag har åtminstone inte kört på någon eller något. Alltid något att vara glad för. 😉

Marknadshelgen gled snabbt förbi. Jag har – som vanligt – inte gått en enda sväng på marknaden, förutom matsvängen på fredag lunch, och då såg jag inte mycket. Tydligen var marknaden ordentligt nedbantad i jämförelse med hur den brukar vara, men det är inte att undra på. Många knallar har nog fått lägga ner, då de inte kunnat kränga sina varor på marknader de senaste två-tre åren. Dessutom har priserna på bränsle stigit så mycket att knallarna ska veta att de gör en rejäl förtjänst när de åker land och rike runt.

Mina norrmän åkte på söndag, och sedan har jag vilat upp mig. Inte för att det är jobbigt att ha dem här, snarare tvärtom – de sköter sig själva i husbilen och bjuder mig på middag varje kväll. Men jag har varit hårt stressad på jobbet de sista två veckorna och behövde vila skallen. Igår ringde jag faktiskt till en jobbande kollega och gav lite ”förhållningsorder” och tips & trix, men nu har jag släppt det. Nu känner jag mig ledig! 🙂

Tvätten är ännu inte påbörjad, ifall ni undrar. Vilken dag som helst… Kanske. Jag har en del annat jag pysslar med också, men borde börja tvätta medan vädret tillåter torkning utomhus. Dessutom ska jag ringa till veterinären och boka en tid för rakning och chippning av Siri, och så behöver jag boka en tid hos optikern för att få mig nya glasögon. Jag ser fortfarande hyfsat med de jag har, men de är så fulla av rispor och repor att jag inte kommer att kunna möta bilar när det blir mörka kvällar igen. 😯

Dessutom behöver jag köpa kattmat, en speciell sorts torrfoder som bara finns hos djuraffärer (och ev hos veterinären). Den här gången ska jag köpa en större påse, nu vet jag hur snabbt den går åt. Katterna är mest ute under sommaren. Sigge kommer ofta in på kvällen, och då stannar han och sover inne med mig, men Siri kommer bara in och äter – sedan vill hon gå ut direkt igen. Ibland försöker jag stänga in henne, och då går hon snällt upp på vinden och sover, men så fort hon hör att jag rör altandörren igen, kommer hon springades nedför trappan. 😉