Allmänt, Katter

Saknar rutiner

Alltså, jag har verkligen tappat alla rutiner under semestern. Mina planer såg inte alls ut så här!

 • Jag skulle vika den rena tvätten och tvätta drivan jag samlat ihop bredvid sängen.
  (Ha ha ha, jag har inte rört tvätten än.)
 • Skulle lägga om min kosthållning (vägrar kalla den ”diet”) för att gå ner i vikt och få in mer grönsaker i kosten.
  (Nope. Det blev tvärtom – har aldrig ätit så onyttigt som nu. Och jag går definitivt inte ner i vikt.)
 • Avsockra mig, d v s inget godis, fika eller glass, inget med socker ö h t.
  (Jag tjuvstartade avsockringen redan innan semestern och kunde hålla mig i några veckor – men så trillade jag ner i sockerdiket igen.)
 • Matsedel har jag slutat med redan innan semestern, men snart blir det ordning igen. Först var det grillsäsong och nu har kräftsäsongen kört igång, men sedan…!
  (Få se om jag får tag i någon surströmming i år? Det är väldig kris i strömmingsfisket, som var dåligt redan förra året.)
 • Jag skulle blogga någon gång då och då under sommaren, för att hålla er uppdaterade (och för att själv komma ihåg vad jag gjort) men så blev inte fallet.

Men semestern har inte varit helt bortkastad ändå!

 • Jag har haft två omgångar husbilsbesökare, som stått på gården och skött sig själva väldigt mycket. Inget besvär för mig.
 • Jag har sett ikapp flera serier på TV och lyssnat på böcker.
 • Har varit till barnbarnen flera gånger, senast med C som sällskap.
 • Kört lektioner med F, i deras bil.
 • Hunnit med en liten roadtrip runt utvalda delar av länet, med ett gäng besökare.
 • Varit till optikern, kollat synen och beställt nya glasögon.

Vädret har inte varit så jättevarmt, tack och lov! Den värmebölja vi fick under första semesterperioden var tillräcklig för mig, jag vill ha svalt väder. Åtminstone på nätterna, så jag kan sova. Solen har visat sig rätt bra ändå, och visst har den värmt, men jag sitter helst i skuggan så jag kommer att vara lika blek efter semestern som innan jag blev ledig. Som vanligt.

Igår kom det ett rejält regn under kvällen. Det fullkomligen vräkte ner i flera timmar. Det regnade så mycket att – hör och häpna – båda katterna kom in och sov inomhus hela natten! Annars har Siri verkligen anammat utelivet; hon kommer i princip bara in och äter, och går sedan direkt ut igen. Sigge kan stanna inne någon natt emellanåt, men är oftast ute.

Katterna lever ett rikt utomhusliv. Sigge har tagit in ännu en dödad sparv, bar runt den i vardagsrummet i stor triumf, men tog sedan ut den och åt upp den. Mina katter har f ö inget som helst revirtänk. Kattslagsmålen på sena kvällar/ nätter har slutat, och nu har jag upptäckt varför. Grannkatterna promenerar t o m in genom altandörren, medan mina katter sitter på altanen och tittar på.

-Kolla, där går den svarta katten in!
-Ja, har du sett!
-Oj, nu fick den bråttom ut, och matte kommer springande och sjasande efter den.
-Tänka sig!

Och så putsar de sina öron och tassar ännu ett varv, innan de puffar till kuddarna på altansoffan så de kan vila ordentligt. (Neeejjjjj då, de är inte alls bortskämda – varför tror du det?) Ja, ja, De är ju inte anställda som vakthundar.

Jag har inte bara tappat alla rutiner jag hade innan semestern, jag har även vänt och vridit på dygnet. Det blir inte roligt att börja stiga upp tidigt igen, när jag nu börjat ta så långa sovmorgnar att jag missar morgonnyheterna på TV. De slutar ju redan kl 10 (på vardagar)! Nå, jag har ju ännu en vecka ledigt, så jag ska inte börja oroa mig för det nu. Jag får ta smällen när det är dags.

2 kommentarer på “Saknar rutiner”

 1. Maken och jag är nog lite ovanliga. Vi äter oftast nyttigare på semestern och rör oss mer så det brukar inte bli några extra semesterkilon. Tvärtom. Jag bestämde mig direkt att jag inte fick vända på dygnet i år. Eftersom min ledighet inte tar slut den här gången så preppar jag ju för resten av livet.

 2. Det var bra tänkt, att inte vända på dygnet!
  Jag försöker stiga upp tidigare den här veckan, så inte chocken blir så stor nästa vecka.

Kommentarer är stängda.