Allmänt

Gjort undan

Till slut, igår, gjorde jag undan att handla. Det blev fyra proppfulla kassar med diverse matvaror, men ”allt” hade tagit slut, eller var på god väg att göra det. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att bli lycklig över att äntligen ha cornflakes hemma igen! 😳

Det slet på knäna, men det hade jag räknat med. Däremot har jag inte lika ont idag, som jag brukar ha dagen efter en handelsrunda, så jag tog nog brotrappan på rätt sätt: lyfte en påse i taget, ett trappsteg i taget, och sedan klev jag upp själv. Det tar en stund att bära in maten när jag gör så, men det tar minst ont.

Dagens planer är att göra klart mina egna ärenden (de som kommit in) innan jag kastar mig över A:s, för de måste också bli gjorda. Igår ägnade jag mig åt multitasking; gjorde allt på en gång, samtidigt, med massor av olika flikar upptagna med allt möjligt, förutom att jag satt i telefonen också. Idag tar jag det lugnare. Så är planen, i alla fall. 😉

Dagens väder ska visst bli regnigt, men än så länge är det mest sprida droppar. Jag behövde knappt använda vindrutetorkarna när jag for till jobbet, men det kanske kommer mer regn under dagen. Det var riktigt skumt, i betydelsen ”mörkt”, i morse. Jag fick tända fläktlampan för att se att hälla upp morgonkaffet! 😯 Däremot är det inte särskilt kallt, ca +10 grader – alltså rena värmeböljan i morse, jämfört med tidigare morgnar då temperaturen nästan varit nere på nollan. 😉

UPDATE
Det är ju så att en katt är alltid på fel sida av dörren, oavsett vilken dörr eller vilken sida. 🙄 Jag kom hem på lunchen och möttes av Siri, som sjöng eländiga klagovisor över hur hungrig, frusen och fuktig hon var. Rena rama skillingtrycken över allt elände hon fått stå ut med i den kalla våta världen utan mat. 😉 Medan hon åt, öppnade jag altandörren och släppte in Sigge, som rusade till matskålen utan att låta ett knyst. Nå, så fort de ätit och putsat morrhåren, blev det genast klagovisa igen: de ville ju gå ut, varför höll jag dem fångna inomhus? *djup suck* Alltid på fel sida av dörren, som sagt. 😉