Allmänt, Foto, Katter

Regntunga skyar

Det är verkligen dags att plocka in dynorna från altansoffan, men hur kan jag låta Siri vara utan sin favoritplats? Idag öser regnet ner, så hon har rullat ihop sig och myser i den torraste delen av soffan, medan regnet smattrar mot taket. Jag gillar också att sitta utomhus, under tak, när det regnar, så jag vill inte förstöra hennes myshörna – än.

Jag glömde katterna ute igår kväll (läs: jag somnade ifrån dem) så när de fick komma in, vid 3-snåret, var Sigge ordentligt upprörd och pratade med stora bokstäver åt mig. Jag fick som straff klia honom länge och väl, och finna mig i att bli biten i fingrarna. 😉

Det är sophämtning idag, så jag hade förberett igår med att samla ihop och ställa soppåsar vid ytterdörren. Jag har alltid mina tunnor vid gatan, så de tömmer båda (brännbart och kompost) varje gång. Lite onödig kostnad, kanske, men det är det värt – jag glömmer inte att ställa ut dem när det är tömning.

Nu har jag skjutit upp handlandet så långt det går, men ikväll måste jag. Kaffet är slut; jag fick precis ihop till en morgonmugg idag. 😯 Förhoppningsvis har det slutat regna till dess. Min handelslista bara växer och växer, då varorna tar slut allt eftersom. Jag har ändå klarat veckans matsedel och har ännu kvar rätter att laga – både planerade och oplanerade.

UPDATE
Det hjälpte inte att solen kommit fram; jag fick ett besök idag, som gör mig nedstämd. 🙁 För att göra en lång historia kort, så kom min vän A förbi för att ta farväl, då han och frun planerar att flytta. Hans jobb blev nedlagt, och av olika anledningar fanns det inget annat åt honom – just nu. Jag bad honom att inte ha för bråttom: plötsligt händer det! 😉 Vi får väl se hur det går för honom. Det dyker ju upp passande lediga jobb då och då, förhoppningsvis innan de hunnit flytta.