Allmänt

Fixat

Nuuu har jag handlat för veckan, redan igår efter jobbet! 🙂 Sååå skönt att slippa göra det idag, eller någon annan dag, för nu har jag hemma allt jag tänkt laga till mat under veckan (och fler rätter än de som står på matsedeln).

Tyvärr tog det hårt på mina knän. 🙁 Jag hade svinont i knäna när jag låg på soffan framför TV:n, efter att ha gjort ytterligare ett par småprojekt, men jag vet ju att det är handlandet det beror på. Antingen beror värken på att jag handlade utan att ha förberett mig med värktabletter, eller för att jag bar in tunga kassar från bilen uppför brotrappan. Nå, jag tar mig fram idag och jag har sovit i natt (till slut), för ni vet: ont krut förgås inte så lätt… 😉

Jag lyssnar vidare på ”Häger” och retar mig en aning på ett av uttrycken som återkommer hela tiden, med ojämna mellanrum. Nå, annars är boken bra – och jag har kommit på att kommissarie Venn (som dyker upp i just den här boken) faktiskt har en TV-serie! Ytterligare en av Ann Cleeves böcker/ bokserier som blivit filmad, men inte boken jag just nu läser.

Det är ett ålderstecken när man inte känner ingen artisterna som medverkar i ”Så mycket bättre”, var det någon som sade. Vilken tur att jag inte ser den serien, då slipper jag bli påmind om det. 😉 Jag har faktiskt noll koll på artister och vet absolut inte vad som är inne (eller för all del ute) just nu. Eftersom jag aldrig lyssnar på radio är jag lyckligt ovetande. Om jag någon gång spelar musik i bilen (då jag har sällskap som inte vill/ får lyssna på min bok 😉 ) så har jag några spellistor med gamla godingar på Spotify.

UPDATE
Väderprofeterna har lovat snö idag, och det verkar vara på gång… En kollega var ut och rökte, och konstaterade att det isbarkat på rutorna på bilarna på parkeringen. Jag körde in bilen i garaget igår, för att slippa skrapa rutor i morse igen, och det verkar som att säsongen för garageinkörning har börjat.

Enda problemet är att försöka hålla katterna borta från garaget. De gillar verkligen när Den Hemliga Dörren öppnas, och jag vet – av erfarenhet från tidigare katter – att det inte är lätt att få ut en katt från garaget, speciellt när det står en bil eller två där inne (för katten) att gömma sig under. De har inte vågat sig in i garaget än, men så fort de vänjer sig vid att jag öppnar garageporten är det nog dags.

Jag håller tummarna för att det inte ska vara så himla halt när jag ska hem (på lunch eller efter jobbet) för jag har bokad tid att byta till vinterdäck först imorgon, under lunchen. Det är ju så, när halkan kommer, att alla kommer på att däcken behöver bytas samtidigt. Även jag. 😳 Nu har jag dessutom glömt (läs: inte haft tid) att ringa och boka tid förra veckan, men jag ska ju ändå ingenstans. Att sakta puttra till och från jobbet/ affären skulle jag klara med sommardäck året om, men jag färdas ju längs andra vägar i högre fart emellanåt. 😉