Allmänt, Foto

Första snön

Jag hann inte fota innan snön började regna bort, men nu är den här; den första snön, med halka och kyla. Redan igår (då bilden togs) föll de första flingorna och sedan har det kommit omväxlande regn och snö om vartannat hela tiden. I morse när jag tog första morgonröken regnade det, och när jag for till jobbet snöade det. Håhå jaja. Katterna gick ut på altanen, vände och gick in igen. Så illa var vädret i morse. 😉

Vilken tur att jag ska lägga på vinterdäcken idag! Egentligen skulle jag ha hunnit med däckbytet under lunchen, men då det för tillfället är lite lugnare på jobbet, så tar jag ledigt hela eftermiddagen. Då kanske jag får gjort något mer av småprojekten hemma? 😉 Till vissa projekt behöver jag dagsljus, även om det inte är mycket av den varan när det är mulet och nederbörd.

Bilen får sova i garaget på nätterna, men jag måste bli bättre på att köra in där. Inte så att jag plockat bort någon backspegel eller skrapat mot dörrkarmen (än… 🙄 ) utan jag hamnar så nära väggen att jag inte får upp förardörren ordentligt. Det är besvärligt att klämma mig ut och in genom bildörren när den inte går att öppna helt. Jag vet att jag kan köra någon decimeter längre till höger, utan att stöta emot garagets dörrkarm, men jag har ju bättre koll på vänstersidan av bilen. Nåja, jag vänjer mig nog.

2 kommentarer på “Första snön”

  1. Här har vi bara haft den första frosten. Och det var bara en morgon. Vi har än så länge haft en ovanligt varm höst, vilket med de elpriser vi har just nu, bara är att tacka för. Å andra sidan läste jag någonstans att det ska komma en riktigt kall vinter sen.

  2. Jag gillar verkligen inte att skrapa bilrutor på morgonen, det är som att nattkylan gör frostfilmen extra motståndskraftig. Helt omöjlig att få bort utan att gnugga sig blå mot rutan. 😉
    Enda trösten är att det (än så länge) inte börjat lägga igen rutorna på insidan, för det är ännu värre att få bort… 🙄

Kommentarer är stängda.