Allmänt, Foto, Katter

Latmaskar är vi allihopa

Någon ville inte alls gå ut i morse. Hon kikade vid dörren och gick sedan tillbaka till soffan. En katt i min stil! 😉 OK, hon gick ut lite senare, men tog god tid på sig innan det var dags.

Den uppmärksamme ser att jag lagt ett mörkgrått lakan, modell större gigantiskt, över soffan. Det är för att klädseln till dynorna (både sitt- och ryggdynor) är på väg ner i tvättstugan. Jag flyttade dessutom runt dynorna, från ena soffan till den andra,* så katterna hade stort besvär med att hålla reda på vad jag gjorde. Och de försökte hjälpa till så gott det gick, fast jag sade att jag kan själv. 😉

De små projekt jag tänkt göra igår stannade på idéstadiet, men jag har börjat lite smått i morse med det mest akuta: att bära ut de stora IKEA-kartongerna till bilen. De har bott i mitt vardagsrum sedan i somras, då jag packade upp altansoffan. Midsommar? Nu ska de bort! Om jag packar in all återvinning i bilen idag/ ikväll så kan jag köra bort den imorgon efter jobbet, då Återvinningen har kvällsöppet.

En kartong kommer verkligen att saknas. Jag har för länge sedan beställt ett paket från IKEA, som jag öppnat och tagit det mest viktiga ifrån. Sedan blev lådan stående på golvet bakom TV:n, där den inte var i vägen. Siri har kommit på att det är ett utmärkt ställe att sova på, speciellt som flikarna faller igen och gör det omöjligt att se att hon ligger där. Igår såg jag Sigge försiktigt peta upp flikarna för att söka efter henne, men hon var inte där (hon sov i sängen i sovrummet istället). 🙂 Än så länge står den kartongen kvar med några smågrejer kvar inuti (lagom så en katt ryms), men den kommer också att tömmas och tas bort.

Ordning och reda, löning på fredag torsdag! Jag har inga problem med att göra av med pengar den här månaden: räkningen på trappräcket (och annat som hörde till) har kommit… Nåja, jag har ett stabilt och fungerande broräcke, så det är bara att betala och se glad ut. 😉 Vinterdäcken är nu på bilen, så det som återstår att göra är att tvätta den. Sedan är den vinterklar. Just nu blir jag smutsig av att klämma mig mellan bilen och garageväggen, men efter en tvätt (av både bil och jacka) kan jag slappna av.


*) Klädseln till dynorna i ”min” soffa var verkligen i behov av tvätt, så jag flyttade över dynorna från den andra soffan medan de har klädseln kvar. Den ska tvättas senare. De ”nakna” dynorna behövde skyddas mot nedsmutsning, då katterna inte alltid är rena om fötterna när de kommer in och hoppar upp i soffan.