Allmänt

Halt

Det är ordentligt halt idag. Regnet som föll igår kväll har frusit på under natten, så gatorna var alldeles vita i morse och det var halt att ta mig ner från bron. Även om jag har ett rejält räcke att hålla i, så var även det täckt av en tunn isskorpa. Nå, det gick bra men nu får jag börja vara försiktig. Det är halt där man minst anar det. Kanske jag skulle börja använda vinterjoggisarna, med bättre grepp på halkan, redan nu?

Det blev en djup och stenhård powernap framför TV:n igår. Så djup och hård att jag inte hörde mobilen ringa… 🙄 B hade ringt, men när jag inte svarade skickade hon ett SMS istället: hon har ny telefon med nytt nummer. Alltså jag kan bara tre mobilnummer utantill: mitt eget, A:s och B:s gamla. Nu kan jag bara två. 😳

Jag handlade inte igår, för precis när jag kom ut från jobbet och tog mig en förberedande cigg (som jag brukar, innan jag far och handlar) så började det regna, och när jag väl skippat handelsturen och for hem så öste regnet ner. Katterna gick ut på altanen, gav mig Blicken, och gick in igen. De är minsann inte så lättlurade att de går ut i hällregnet om de inte måste. (Däremot var de tidiga att gå ut i morse.)

Frågan är om jag ids handla idag eller om jag kan skjuta upp det ännu en dag eller två? Tyvärr verkar väderprognosen visa på regn flera dagar i rad, så jag måste nog bita i det sura äpplet och göra undan veckans handelsrunda snart. Min matsedel för veckan gör att jag klarar mig ända till och med torsdag, men jag vill helst handla innan fredag. Alternativt byter jag ut laxen jag tänkt laga på fredag till något annat som jag redan har hemma. Jag får se hur jag gör. *rycker på axlarna* Pasta med ost & ketchup går alltid ner om jag inte ids göra annat. 😉

Jag har börjat lyssna på ”Åskmakaren” av Tina N Martin. Den utspelar sig i välkända trakter 😉 men jag irriterar mig tyvärr på uppläsaren, som jag inte gillar. Själva historien är däremot – så långt/ kort jag hittills hunnit lyssna – spännande! Jag får väl se hur historien utvecklar sig. 🙂