Allmänt

Rensning

Idag blir en dag för rensning av kontoret, åtminstone förmiddagen. Eftersom en större uppdatering av vårt huvudsystem är igång, kan jag i lugn och ro sortera mina pappershögar som börjat luta åt alla håll. Just nu är jag på desperat jakt efter två smala pärmar, då de jag har i hyllan har börjat falla i bitar. OK, det kanske var lite överdrivet, men de behöver bytas ut. Det typiska är då förstås att breda pärmar finns i överflöd, medan de smala är helt slut i förråden. 🙄

Dagens stora fråga, rent privat, är om jag ska handla efter jobbet eller inte alls, eller om jag – mot bättre vetande – ska göra undan att handla redan under lunchen? Visst kan jag klara mig ytterligare en dag eller två, men det skulle vara skönt att göra undan handelsturen. Då kanske det inte hinner fylla ut handelslistan så mycket – den kan blir ordentligt lång om jag drar ut på tiden. 😳

Har ni börjat fundera på julklappar än? Jag har kört igång! Åtminstone tänkandet på julklappar, jag shoppar inte – än. 😉 Det gäller att vara ute i god tid om jag ska vara säker på att få tag i det jag tänkt ut hittills, men jag har inte bestämt mig än. Dessutom hittar jag nästan bara julklappar åt mig själv… 🙄 Det jag själv skulle vilja ha, kanske inte passar åt andra, men låt mig säga som så: det blir nyttiga klappar i år. *ler hemlighetsfullt*

Till min stora glädje såg jag att Apoteket hade hemma julkalendern jag missade förra året. För ett par år sedan köpte jag den åt B, och tvingade henne att skicka bilder varje dag för att få veta vad luckorna innehöll. I år tänker jag köpa en åt mig själv. Varför ta omvägen via henne? 😆 (Men de har inget läppstift i år?!?! Hur har de nu tänkt?) (Säger hon som har femtielva läppstift – som inte används – i gömmorna… 🙄 ) OK, jag får se hur jag gör. Först handla mat, sedan får jag se om jag ger mig råd att köpa kalendern.

Alla är mer eller mindre chockade över matpriserna nu för tiden, även jag. Det är inte lönt att handla med bara en femhundring, då behöver man inte en påse utan allt ryms i fickorna. 😯 Vi ska inte tala om att tanka bilen… Jag är glad att jag åtminstone inte har en dieselbil, det är tillräckligt dyrt att tanka bensin. Ciggen har också gått upp i pris, precis som allt annat. Kattmaten kostar en förmögenhet, speciellt som jag nu har dubbelt så mycket katter som förut, och de hetsäter för att bräcka varandra. OK, det var en liten överdrift, men det går mer än dubbelt så mycket kattmat nu som när jag bara hade Froppisen. (Hon var mer bortskämd och kunde lämna sin mat utan att någon åt upp den. Så funkar det inte när man har två.)

Mitt största nöje är TV:n, tätt följd av BookBeat. Just nu har jag ”bara” en bok jag lyssnar på, ofta har jag en att höra och en att läsa på gång samtidigt. Ja, jag lyssnar inte på den ena medan jag läser den andra, men jag varvar mellan de två, beroende på vad jag känner för. Jag har några ”läsböcker” på väntelistan i appen, men nöjer mig med ljudboken just för tillfället. En del böcker finns bara som läsversion, andra finns bara som ljudbok, men de flesta är både och.

Vädret, för den som undrar, är grått och mulet, med mer eller mindre regn. Igår kväll och under natten har dimman/ diset legat som en tjock filt över trakten, så allt var blött i morse. Tack och lov hade det inte frusit på, så det var faktiskt inte halt i morse, men det behövs bara en halv grad eller så, för att blixthalkan ska slå till. Katterna blev alldeles blöta i pälsarna när de gick ut sin morgonsväng, men det kom nog från buskar de gått under – det verkade inte regna. De kom i alla fall in och parkerade sig på favoritställena innan jag gick till jobbet, så jag behöver inte oroa mig för dem.

2 kommentarer på “Rensning”

  1. Jag tänker på julklappar – hela året!
    Men mest till mig själv 😉
    Jag är sååå påhittig när det gäller att hitta saker jag själv önskar mig… tror minsann jag villhöver den där adventskalendern…
    Har haft Rituals julkalender ett par år men känner inte för den i år.

    1. Jag är i valet och kvalet angående den där kalendern – den har ju inget läppstift i år! 😉 Hudvård i små provförpackningar kan förstås vara kul…. Åh, jag får se hur jag gör. 🙄

Kommentarer är stängda.