Allmänt

Ändrade planer

I fredags ringde B och tyckte jag kunde komma på besök söndag em, då gossarna skulle komma till henne. Jomenvisst, då kunde jag ta med granen (färdigt luggsliten, i äkta plast) på den resan! Söndag försökte jag få fram granen ur skrubben, men det var alldeles för mycket skrot i vägen och kartongen var både större och tyngre än jag mindes… 🙄 Trots att jag slängt ut en del grejer i hallen, gick det ändå inte att få ut grankartongen. Nå, jag plockade fram lådan med julpynt i alla fall, och gick för att byta om.

Då ringde B: lilla A hade blivit rejält förkyld med hög feber, så om jag ville komma var det på egen risk. Jag ville så väldigt gärna åka dit ändå, men efter att ha funderat en stund kom jag på att det kanske inte är så smart att dra på sig en förkylning lagom till jul – så jag ringde motbud och stannade hemma. Jag är förstås svårt arbetsskadad, eftersom min första tanke var att jag inte får bli förkyld till D-day (som är idag!), innan jag besinnade mig och kom på att det inte är någon höjdare att vara förkyld under julen heller.

Helgen i övrigt har varit lugn och fridfull. Temperaturen har pendlat fram och tillbaka mellan -20 och -10 grader. Katterna har växlat mellan att göra våghalsiga utflykter till gatan nedanför (Siri) och gatan ovanför (Sigge) men har kommit hem oskadda när jag visslat på dem. Vi har grottat ner oss ordentligt på soffan framför TV:n, med den mysiga fleecefilten som båda katterna gillar att trampa omkring på (inte samtidigt, förstås – de turas om) och som jag gillar att ha som skydd mot eventuella klostick när de trampar.

Planen för julafton är att ha knytkalas hos B, och jag ska göra frestelsen – som vanligt. Dessutom ska jag köpa med annat, så jag måste handla idag. Inte bara för julen, jag hade behövt handla åt mig själv redan igår men lyckades skjuta upp det. Jag får se om jag gör någon matsedel den här veckan; jag kommer att äta, men jag vet inte vad jag känner för – eller får tag i – när jag far till affären. (De får påfyllning av varor på tisdagar, så veckans extrapriserbjudanden kan hinna ta slut innan jag kommer dit). Dessutom ska julmaten inhandlas, men jag får se om jag siktar på något annat än skinka åt mig själv. Fast det är ju gott med sill. Och lax. Och köttbullar. Och prinskorv. Hmmmm. Jag som inte tänkt köra julbord själv i år… 😉