Allmänt, Foto

Trögt

Det går trögt med hemarbetet – alltså inte att jobba hemifrån, utan jobbet som ska göras hemma. Igår gjorde jag köttfärssås och spagetti på nya rekordtiden två timmar…! 😳 Till mitt försvar ska sägas att knäna mår bäst på morgonen, och blir sämre och sämre under dagen, för att lagom till kvällen värka t o m när jag ligger ner. Men, det som inte dödar, det härdar.

En finess jag börjat med, just p g a att jag inte orkar stå långa stunder, är att laga middag (eller annan mat, men det är främst middag) som en TV-kock. Skalar, hackar, river, tärnar allt som ska finfördelas (för hand eller i matberedaren), sittande vid matbordet, och sätter det förberedda i små skålar. Så när spisen väl är igång, är det bara att tjoppa ner skål efter skål i pannan/ grytan och vips är det klart! 🙂

Hör och häpna; jag gjorde dessutom inte köttfärssås av hela förpackningen köttfärs, utan stoppade hälften i en plastpåse, plattade ut den och – håll i er – bar ner till frysboxen i källaren! Jag brukar inte idas bära ner grejer till frysboxen, men ska försöka bli bättre på det. Nu har jag t ex två burkar med spagetti och k-färssås i kylen, och skulle kunna bära ner den ena till frysen för att spara till en annan gång. Samtidigt ids jag inte riktigt… 🙄 Det är väldigt behändigt att ha färdig mat, bara att värma, både torsdag och fredag.

Det är lugnt på kontoret idag. Två kollegor är på konferens, så det är bara jag och A som stökar runt i korridoren medan chefen sitter i möten (IRL eller online). Jag har tuggat undan en hel del papper igår, men för varje pärm jag tömmer, fylls högen med tuggmaterial på igen. Just nu (medan jag skriver) har jag telefontid, så jag måste sitta vid datorn. Telefonsignalen är fortfarande utan ljud, så jag får hålla koll på skärmen och se när telefonappen öppnar sig. 😳 Och även om signalen hördes, så hör jag den definitivt inte när jag står vid tuggen.

UPDATE
Och jag tuggar och tuggar… 😉 Det är förvånansvärt tomt längs väggen där jag samlat pärmar i flera år – den som städar vår korridor kommer att tro jag fått sparken, eller ska byta kontor. 😆 Snart (när telefontiden är slut) ska jag och A bära undan en stor kartong med tömda pärmar, så det blir ännu mer tomt på golvet. Planen fram till dess är att dels köra tuggen tills den ryker av överbelastning (vi har redan idag fyllt två säckar, är inne på tredje), dels sortera in januaris dokument i rätt pärmar. Hur gärna vi än vill , slipper vi inte undan pärmarna ännu på ett tag. 😉