Allmänt

Har börjat

Nu har jag börjat med pärmarna – till slut! Igår upptäckte jag att en hel del av de pärmar jag samlat på golvet i mitt kontor (istället för att bära dem till arkivet) kunde tömmas och återanvändas. *harkel* Den äldsta pärmen var från 2012, så jag har samlat ett bra tag… 🙄 Jag ska fortsätta idag, och framför allt ska jag tugga dokument i dokumentförstöraren. Tog bara de viktigaste igår, men högen fylldes på med mera tuggbart senare.

Efter jobbet tog jag mig i kragen och handlade, även om en liten röst inom mig viskade att jag visst kunde få ihop en middag av det jag hade hemma. När jag kom hem och lastade varorna ur bilen, kom två Kalla, Frusna, Hungriga och Okliade katter och talade med STORA BOKSTÄVER om åt mig, att så här får det inte gå till: lämna dem ute och dessutom komma senare än vanligt! 😉

Februari idag. Hips vips var januari över, den månaden som kändes så lång när den började. Jag har en känsla av att februari också kommer att kännas lång, på det viset att det är väldigt mycket månad kvar i slutet av pengarna… 😯 Men el- och fjärrvärmeräkningarna är betalda och amorteringarna (bil och hus) är dragna, plus alla försäkringar (autogiro) så det är bara att bita ihop och vara lite innovativ vad gäller matlagning. Jag har kokat soppa på en spik förut och kan göra det igen.

Det blir alltså ingen IKEA-resa för mig den närmaste tiden, eller shoppingrunda på S när jag far till L, men jag har allt jag behöver och lite till. Om jag rensar hallskrubben kommer jag att göra IKEA-fynd som hamnat där, med blå påse och allt! 😉 Jag har ju pippi på att köpa bra-att-ha-saker som inte är bråttom att packa upp, och så lyfter jag in påsen i skrubben ”tills vidare”. *host host harkel* Som sagt; en liten utrensning vore bra.

För att inte tala om att jag behöver rensa ur skafferiet. Där samlas drivor av öppnade förpackningar med alla möjliga varor, som hamnat bakom annat jag köpt – och så fyller det på. Jag brukar ha flera öppnade lådor med lasagneplattor, t ex, och det finns säkert fler dubbel- och trippelköp när jag gräver mig tillräckligt djupt in på hyllorna. 🙄 Ett typiskt i-landsproblem.

UPDATE
Jamenalltsådumilde – det är hur mycket som helst att rensa, när jag väl börjat! 😯 Dels mina egna pärmar – som nu äntligen ska få flytta in i arkivet, där de hör hemma – dels har kollegor inte heller hunnit med att få undan pappersfloden från tidigare år. Jag tror jag ska erbjuda mina tuggartjänster åt A, som har en hel hylla full med gammalt mög. Dels för att vara snäll, dels för att mina egna pärmar ska få plats. 😉

Dammet virvlar runt mig och jag ser ut som dragen genom en mangel: perfekt! Jag hoppas rensarivern sitter i när jag kommer hem, så kanske jag får något vettigt gjort där hemma också? Man kan ju alltid hoppas… 🙄