Allmänt, Katter

Som vanligt

Självklart hoppade jag över handelsturen igår, då jag hade middagsmaten färdigt hemma och inte orkade handla, efter att ha skrapat bort isen som frusit fast på alla möjliga och omöjliga ytor på bilen. Jag skrapade bilrutor i 20 minuter för att alls få upp en glugg att kika igenom för att hitta hem (och, ja, bilen stod på tomgång med värme på rutorna hela tiden). Det hade frusit fast ett tjockt lager knorvig is över hela bilen, knappt att jag kunde greppa runt handtagen, och jag fick slita upp förardörren med all kraft. Nå, då får jag handla idag istället. *rycker på axlarna*

Planen idag är att återigen försöka gräva fram pärmar till allt jag behöver. En enda tom pärm har jag hittills lyckats få tag i, men jag ska göra lite tömningar av andra pärmar. En del ska tuggas, en del ska arkiveras i papplådor som staplas i källararkivet. Jag har gjort pärmetiketterna färdiga, så det är bara att sätta igång.

Jag vet inte om det är våren som visar sig (redan?) eller om Sigge annars bara är knasig, men han är som besatt: han ska bara ut hela tiden! Nu har han hittat ett perfekt ställe att skita på: längs ”diket” som blir i snön där fjärrvärmen är dragen. Han är dessutom sååå nyfiken och pratar väldigt mycket med mig, låter ”brrrpp” i olika tonlägen mest hela tiden. Bitandet i fingrarna har lugnat ner sig en aning, numera vill han mest bara slicka på mina fingrar, men ett eller annat litet tjuvnyp kan jag få. 😉

Igår somnade jag ifrån ”Oak Island”, rättare sagt somnade jag långt innan det började och vaknade långt efter att det slutat. Jaha. Enda hoppet stod till reprisen som sänds under natten, men den somnade jag också ifrån. Men jag kollade – och programmet finns att ladda ner och se ikväll istället! 🙂 Dessutom är det ”Outlander”-kväll, så jag måste köpa mycket TV-godis när jag handlar idag. 😉