Allmänt

Glad och nöjd

Idag är jag glad och nöjd, då Sigge verkar ha förlåtit mig för veterinärbesöket igår. 😉 Han har sovit gott och länge på mig framför TV:n igår, men var lite upprörd i morse. Det snöade ju, varför hade jag ordnat sådant väder? 😆 Jag försökte förklara att jag inte styr vädret, men han verkade inte tro mig? Eller också ville han bara gnälla lite.*

När jag kom hem igår pluggade jag i bilen i värmarsladden (iddes inte köra in i garaget), så i morse tryckte jag bara på knappen i appen för att slå igång motor- och kupévärmare. Då var bilen mestadels avtinad när jag skulle till jobbet! OK, det har inte kommit så mycket snö, och snön sitter inte hårt fast, men ändå. Vilken lyx! 🙂

Eftersom jag inte handlade igår heller, så blev det vegomiddag: pasta med ketchup. Det gick alldeles utmärkt att äta; det var ju varm mat. *rycker på axlarna* Jag har t o m rester att värma idag! Även om jag var svårt sugen på ett skrovmål från Grillen så kunde jag stå emot frestelsen. Jag var nämligen på ett IRL-möte igår, där en annan av de närvarande verkligen luktade grillmat: hamburgare och pommes frites! Snacka om att jag blev sugen på att fixa middagen på Grillen, istället för vid spisen… 🙄

Jag lyssnar på ”Blodmåne”, den senaste Harry Hole. Det kan inte hjälpas; Jo Nesbö vet hur man skriver spännande böcker! Så fort jag har tillfälle slår jag igång och lyssnar lite till, och lite till, och lite till… 😉

UPDATE
Det blev lunch från Grillen; jag kunde inte hålla mig längre! 🙂 Gott och snabblagat och lite disk!

Snöfallet har nästan övergått till regn, det lägger inte snö på bilen längre. Vädret hindrade inte Siri från att gå ut (på en långprommis till gatan nedanför), däremot hindrade det Sigge. Han ville verkligen inte vara utomhus, utan var ut och gnällde lite åt mig på altanen, innan han gick in igen. Punkt. Slut. Där satt han och tjurade på fönsterbrädet, och tittade längtansfullt efter Siri när hon trippade iväg nedför gatan. 😉


*) Sigge har verkligen inget att gnälla över. Han slapp både tratt (The Cone Of Shame) och bandage efter veterinärbesöket. Visserligen ska jag tvätta av såren på svansen (det är två bitsår – över- och underkäke – bredvid varandra) med klorhexidin och ge honom medicin varje dag, men det är lugnt. Jag har ju hela kvällen på mig att jaga ifatt katten och brottas med honom. 🙂