Allmänt

Så sant som det är sagt

Det sägs att om man – efter fyllda 50 – vaknar en morgon och inte har ont någonstans, så är man död. 😉 Jag har drabbats av nytt ont, lagom tills knäna (för en gångs skull) känner sig helt OK; jag har fått ont i foten. Mest i fotleden, men har inget minne av att ha vrickat mig eller så?!? Ja, ja. Det går väl över snart. 🙄 Det kan vara någon sorts snedbelastning på foten, då jag haltar mer på det benet när knäna bråkar med mig, som nu tar ut sin rätt. Nå, det som inte dödar, det härdar.

Jag är väldigt sugen på att anmäla mig till en flyg- & bussresa till Skottland, direktresa från L (så jag slipper fixa resan till huvudstaden själv) på min födelsedag, men tvekar fortfarande. Visst skulle det vara kul att åka dit, men jag vet ju inte nu i vilken form jag är när det är dags. Samtidigt är ju ”allt” ordnat; flyget, bussen, boendet, vissa måltider, utflykter… Hmmmm. Tål att fundera på, ett tag till. 😉

Vädret idag är att snöfallet slutat, men det är fortfarande grått väder. Graderna är ca -10, så det är inte särskilt kallt, speciellt som det inte blåser. Traktorn hade skottat min gård igår igen, och A hade skottat vid bron och framför garagedörren. 🙂 Tacksamt då jag hade ont i foten (det började redan igår)! Att dessutom veta att jag slipper handla eller laga middag under hela veckan gör att allt känns lättare; min kyl är full av rester.

Vi ska ha årsmöte med facket på torsdag efter jobbet, och jag försöker få ihop det som behöver vara med: räkenskaper, verksamhetsberättelse, planering, m m. Det suger att inte ha en vettig sekreterare på plats. OK, A är sekreterare, men hon skriver bara protokollen efter mötena. Jag borde lasta över en del av arbetet på henne, samtidigt som det är jag som har mallarna för vad som ska vara med och hur det ska presenteras. Jag var ju sekreterare förut, och gamla takter sitter i. 😉 (Jag erkänner: jag har svårt att släppa ifrån mig saker, så jag har bara mig själv att skylla.)

Katterna mår bra, Sigge har fortfarande ett par sår på baksidan av svansen men de har snart läkt. Båda har varit ute i morse, först Siri ca kl 4-6, sedan Sigge ca kl 6-7. Siri gillar verkligen att väcka mig tidigt och hon har dresserat mig bra: hon skriker vid altandörren och jag stiger upp och släpper ut henne. När Sigge anfaller mina tår, så vet jag att det är hans tur att gå ut. Sötisarna! 😆

Jag gjorde en miss när jag köpte kattmat senast, då jag köpte en stor låda med blötmatpåsar med sås, istället för gele. Det är mycket lättare att få ut gelematen ur påsarna, än såsmaten. Gelen håller ihop maten så hela innehållet ploppar ut i en klump, medan såsen håller isär bitarna och det blir mycket bitar kvar i påsarna. *gaahhh* Nu får jag kämpa flera minuter varje gång jag ska ge mat åt de utsvultna djuren, som sätter tassarna mot mina ben och klämmer åt lite med klorna… 😉

UPDATE
Jag hade totalt glömt bort att det är fettisdag idag, så jag blev lite extra glad över gruppmailet som kom till alla anställda, att det serverades semlor i fikarummet. Det blev årets första semla för mig, för även om jag sökt efter dem i affären så har jag inte lyckats få tag i någon. Med min vanliga tur har de hunnit ta slut innan jag pallrat mig iväg till affären. Få se om de bunkrat upp ordentligt idag, då jag tror att jag ska göra ett försök att köpa med mig ett tvåpack semlor hem – om foten håller för att ta mig igenom affären. 😳

Däremot ska jag inte köpa bruna bönor till middag. Jag gillar bruna bönor, köper en färdigkokt plastkorv ibland, men har stekt hemkokt palt att se fram emot till middag idag! Mycket godare än de gummibollar till paltar man kan köpa, om man inte ids (eller kan) koka palt själv. Jag tänkte förresten på morsan och syrran när jag tog itu med disken på söndagskvällen. De hade gärna bakat mjukkakor/ limpor av det ”flytande guldet” (paltspadet) jag bara hällde bort. Jag har aldrig lyckats med matbröd, så för mig är det ingen stor sak att bara slänga spadet.

UPDATE 2
Solen har kommit fram! Det var riktigt skönt på altanen när jag var ut och rökte, och släppte ut katterna. De vimsade iväg – som katter brukar – i ”rätt” ordning: storasyster visade vägen och lillebror följde bara efter. 😆

4 kommentarer på “Så sant som det är sagt”

  1. Ja, jag vet! Just Skottland har stått på önskelistan länge, då det är så vackert där. Whiskeyn får vara för min del, men landskapet! Uttalet! Killar i kilt! 😆

  2. Här ska bakas tjockmjukkakor ikväll. Jag kan inte hälla bort spadet!
    det är så illa så att jag tom sparar spad i frysen, så det är det jag ska baka från. Så ingen stekt palt för mig tyvärr.

Kommentarer är stängda.