Allmänt

Svinkallt

Temperaturen föll hastigt under natten: det var -26 grader i morse! 😯 Ingen katt ville komma ut och röka på morgonen – fullt förståeligt – och jag har snott en gästvärmare på jobbets parkering.* Däremot tog jag inte med någon lunchburk till jobbet, utan jag vill åka hem och kolla om någon katt vill gå ut mitt på dagen istället. Det kan ju hinna bli varmare innan lunchen – förhoppningsvis.

Jag är sugen på en IKEA-sväng, vilken helg som helst. Inte för att jag behöver något, utan baraföratt. 🙄 Nu vet jag förstås inte hur pass långt de kommit med vårnyheterna, men det är så länge sedan jag varit in på varuhuset att även förra vårens nyheter är nya för mig. 😆 Jag behöver köpa matchande hand-handdukar till ett badlakan jag tidigare köpt (de små handdukarna var slut i rätt färg den gången), men annars är det nog inget jag direkt kan komma på att jag måste köpa. Men jag brukar ju alltid hitta något. 😉

Jag dejtar Harry Hole för fullt just nu. Som vanligt försöker jag lista ut vem som är mördaren, och har just nu två olika kandidater. Antagligen går det som det brukar; att det är någon jag inte alls anat. Jag är inte så bra på det där, men så är jag inte kriminalare heller. Och böcker ska ju skrivas så spänningen håller i sig ända till slutet, eller hur?

UPDATE
Det blev varmare till lunchen, bara -19 grader när jag for hem, så nu får bilen stå utan värmare under eftermiddagen. Under lunchen kan det bli lite kort om tid, om jag måste skrapa upp rutorna innan jag åker hem, men när jag slutat för dagen har jag gott om tid. Katterna har varit ut och gjort det som behövde göras, och de knuffades sedan om vem som skulle få den soliga fläcken i soffan. 😉 (Spoiler: Siri vann.)


*) Vi har två motorvärmarstolpar som är avsedda för besökare, men när det smäller till och blir så här kallt brukar jag använda en av dem, då jag inte har någon värmarstolpe i vanliga fall. Däremot meddelar jag receptionen att om någon annan behöver den så får de meddela mig, så flyttar jag min bil. Min bil går givetvis igång i alla väder, även stark kyla, men det är bekvämt att ha en varm bil när jag ska iväg. 😉