Allmänt

En trevlig tur

Jag raggade upp C att följa med till M igår, så vi hade en riktigt trevlig tur, hon och jag. 🙂 Det är länge sedan vi träffats IRL, vi har mest bara ringt varandra sedan covid bröt ut. Nu surrade vi som besatta i bilen hela vägen dit och hem. 😆 Precis som det ska vara!

Lampan som varnar om det igensotade filtret slocknade, precis som beräknat (det var ursprunget till körandet), och jag fick tag i en ny vaxduk till köksbordet (och lite annat smått & gott). På vägen hem beställde jag pizzor att hämta på N – och där var jättemycket folk! 😯 Vi fick knappt plats på parkeringen och en lång kö av väntande kunder (hämtmat) stod uppradade innanför dörren. Eftersom jag varit smart nog att ringa i förväg, slapp jag vänta – mina pizzor var färdiga. 😉

Jag var till hälsocentralen igår, för en uppföljning av min hälsostatus, d v s en koll på mina matvanor. Jag har fört matdagbok några veckor, och kan enkelt själv se vad felet är. Vi diskuterade lite om vad jag kan göra för att bryta den negativa trenden ( = börja gå ner i vikt) och hon skulle ställa mig i kö till dietisten i K – vi har ingen dietist här. För många år sedan har jag varit till en dietist, men jag behöver en knuff i rätt riktning igen.

Idag har jag ett protokoll anteckningar att skriva från ett möte vi hade igår. Lite sortering behövs också, framför allt för att jag förbereder en dag med hemmajobb nästa vecka. Tidigare har jag ju beställt en ny värmeväxlare från Värmeverket, och jag ringde i början av veckan och undrade hur det gick med den. Med lite tur kommer den (den är beställd, men ni vet att det kan vara brist på komponenter till både det ena och det andra nu för tiden 🙄 ) nästa vecka, så då kan jag ta en hemmajobbardag. Förhoppningsvis.

UPDATE
Fredag idag. Jag har inga speciella planer för helgen, annat än att bära in de delar av shoppingen som är kvar i bilen (vaxduken och 10 kg tvättmedel) och röja i köket (så jag kan ta snygga foton på just den nya duken 😉 ). På tal om det så får jag ABSOLUT inte glömma att handla kattmat innan jag far hem. De sista två påsarna jag hade hemma serverades till frukost i morse.

Få se om jag under helgen kommer ihåg att lägga ärtorna i blöt, så jag kan koka ärtsoppan någon gång? Planen är att förbereda matlådor till nästa vecka – inte bara ärtsoppa, förstås. 😉 Jag behöver kompletteringshandla lite, när jag ändå köper kattmat, men huvudingredienserna har jag redan hemma.

UPDATE 2
Jag får visst inte mycket sortering gjord idag. 🙄 Det ena och det andra rullar in i mailen, så jag har fått göra en del omprioriteringar. *rycker på axlarna* Nå, sortering hamnar ändå alltid längst ner på listan. 😉

Nu vill jag ha helg! Solen skiner utomhus, och katterna gick på långpromenad under lunchen. Jag har ett par intressanta telefonsamtal att ringa, men sedan börjar jag nog runda av. Kanske. Jag har väldigt lätt för att hamna i ska-bara-träsket – speciellt fredagseftermiddagar, av någon underlig anledning. 😳