Allmänt

Kallt igen

Det var -19 grader i morse! 😯 Den någotsånär ”varma” helgen ( = ensiffriga minusgrader) blev ett minne blott. Katterna stenvägrade att gå ut, men jag har hopp om lunchen: då kan det ha hunnit bli varmare.

Självklart hade jag lämnat bilen ute, så det tunna lager snö som föll igår frös fast när jag slog igång motorvärmaren innan jag hoppade i duschen… Nå, det gick ändå lätt att skrapa bort, men om jag sluppit slå igång värmaren hade jag bara behövt sopa bort lätt, lös snö, istället för att skrapa.

Det blev övningskörning i lördags! Vi åkte fram och tillbaka mellan parkeringarna utanför matvaruaffärerna efter att den värsta lördagsrushen lagt sig, och parkerade, och parkerade… Både fram- och baklänges fick hon prova på – och det gick så bra, att hon fick äran att köra in i garaget när vi kom hem igen!

Igår upptäckte jag att jag blivit uppringd av en kollega som talat in ett meddelande på mobilsvaret. Det irriterade mig så pass att jag inte ringde tillbaka, då det inte är någon jag annars umgås med. Jag vet vad hon ville, det var ett jobbärende (även om hon inte sa det rent ut) och det tar vi på arbetstid. Inte när jag är ledig. Dessutom vet jag inte vad hon tror att jag kan göra åt saken. Speciellt under helgen. *mutter mutter*

Min efterlängtade pulled pork, som jag gjorde igår, blev… Mäh. Inte dålig, men jag hade längtat efter något riktigt gott till söndagsmiddag, och så blev det en ganska menlös rätt. Precis som vilken vardagsmiddag som helst. Nå, det gick att äta, och jag har rester, men inte så goda som jag väntat mig.

Veckans matsedel kommer att bli väldigt oinspirerad, men jag har förstås ärtsoppan kvar att koka… 🙄 Vilken dag vecka som helst kommer den att bli av. Om jag bara kommer ihåg att lägga ärtorna i blöt när jag är hemma (och inte, som nu, sitter på jobbet) så går soppan hyfsat fort att koka. Det är ju bara att slå på plattan, så sköter resten sig själv.

Den här veckan är sportlovsvecka för oss i norr. Jag är sugen att ta ledigt för att åka till barnbarnen och hälsa på under veckan, men ska dit på lördag. Då är det 1-årskalas! 🙂

UPDATE
Jajamensan, katterna gick ut under lunchen, och försvann i fjärran. 😉 Solen sken och det var faktiskt riktigt varmt mot ansiktet när jag satt ute och rökte. Lunchen blev en snabb historia – te & smörgås – och middagen blir ännu snabbare: rester som värms i micron. Planen är att jag ska försöka ta mig i kragen och diska upp alla grytor jag dragit fram (och packa & slå igång diskmasken) innan ”Oak Island”. Då slipper jag fundera på disken ikväll. 😉

Jag behöver handla, men skjuter upp det till imorgon. Då är det pensionärsrabatt i affären, och alla sätt att spara in pengar är välkomna. Nu är inte min handelslista så jättelång, men den kan hinna bli längre. Jag har redan idéer om vad jag kan laga under helgen, för att ha färdiga matlådor nästa vecka. Det är så oooootroligt trist att bara laga mat åt sig själv, så jag försöker göra stora laddningar mat när jag väl lagar något. Om jag inte har en burk att värma, så blir det lätt smörgås istället. 🙄

2 kommentarer på “Kallt igen”

  1. Även här håller det på att bli kallare, vi ska få en riktig köldknäpp -13 påstås det. Vill inte ha det. Vill ha vår. Men vi får glädja oss åt att när solen skiner så utstrålar den mycket värme nu. Det kommer bättre tider.

  2. Ja, solen värmer mycket! Jag kände, när jag satt ute och rökte under lunchen, att det märks vilken sida av ansiktet som är riktat mot solen. Snart blir det vår även här!

Kommentarer är stängda.