Allmänt

Ännu kallare

Lagom tills våren börjar göra sig påmind, smällde kylan till igen. I morse var det -25 grader; inte alls kul. 🙁 Nå, jag hade pluggat i bilen i den fjärrstyrda värmaren när jag kom hem igår* så det var bara att slå igång den så tidigt jag kunde i morse. Just idag är en sådan dag att jag tog med mig motorvärmarsladden och använder gästparkeringens motorvärmarstolpe, i alla fall på förmiddagen. Det sparar tid när jag ska hem på lunchen. Däremot kan bilen få stå utan värmare på eftermiddagen. Då har jag mer gott om tid.

Min handlingstur igår blev väldigt lyckad! 🙂 Jag fick tag i allt det mesta jag tänkt köpa för att klara veckan, och mer därtill. Jag klarar nog helgen också? En del saker upptäckte jag att jag glömt, fast de stod på listan, andra saker kom till fast de inte alls stod uppskrivna. 🙄

För en gångs skull – håll i er! – gjorde jag sallad direkt av de grönsaker jag köpt hem! Annars brukar grönsakerna hamna i grönsakslådan i kylen, och bli kvar där tills de går att hälla ut därifrån… Nu har jag en färdig sallad att ta ifrån varje dag, så jag kan känna mig liiiite mer nyttig än vanligt. Dessutom skivade jag upp det som blev över av paprikan (köpte ett trepack, men använde bara två i salladen) så jag kan använda på smörgåsarna jag envisas med att äta till lunch.

Jag försöker att inte köpa hem mat jag sedan får slänga, det är ett slöseri både med pengar och resurser – så ofta hoppar jag över grönsakerna, just för att jag vet vad som brukar hända med dem… Däremot är jag bra på att koka ihop olika sorters maträtter av sådant jag har bunkrat upp hemma, typ tomater på burk och annat med lång hållbarhet. Inte alltid med jättegott resultat, men det blir ätlig lagad mat i alla fall. Och de gånger det verkligen blir jättegott, kommer jag aldrig ihåg vilka varor jag använde… 🙄

UPDATE
Så har jag varit hem på lunchen och släppt ut två ordentligt nödiga katter. Båda kom in innan jag åkte, men Sigge ändrade sig tvärt och ville absolut gå ut igen. Rätt åt honom, men nu har det blivit varmare (runt -15 grader) och solen värmer på altanen, så han får klara sig utomhus några timmar.

Planen är att arbeta hemifrån torsdag-fredag. Jag har samlat ihop det jag behöver och förberett så gott det går. Det finns kala fläckar på mitt skrivbord, man ser ytan här och där! 🙂 Visst ska det bli lite varmare framåt fredagen, men jag kör hemifrån ändå. Det är bäst att passa på den här veckan, för just denna vecka har jag inte en enda mötesbokning. Nästa vecka kör mötena igång igen.

UPDATE 2
Jag har fått rå om jobbets webbsida alldeles själv i många år, men nu har det tillkommit fler redaktörer. Det är bra, då slipper jag göra allt jobb och de får själva hålla sina egna sidor uppdaterade. 🙂 Sedan tillkommer förstås sådant som är mindre bra… Jag skär tänder inombords, men gör inget just nu. Eventuellt nämner jag dessa ärenden på nästa webbmöte, eller så låter jag bli. En sak kan jag inte låta bli att göra, och det är att rätta ”stafvel och sär skrivningar”. Det får de andra lära sig att leva med.


*) När katterna är ute och möter mig på gården, kör jag inte in bilen i garaget. Dels för att Sigge upptäckt att det är kul att smita in i ”det hemliga rummet” som står mitt på gården, och är väldigt svår att få ut därifrån, dels för att jag är rädd att råka köra över dem om de springer i panik framför hjulen när jag kör in genom garageporten och de försöker ta sig ut.

4 kommentarer på “Ännu kallare”

  1. Skär ner grönsakerna och frys in dem. Så är det bara att slänga ner dem i maten, vilket är toppen för en latmask. Gör ofta så och tycker det funkar väldigt bra. Funkar med de flesta grönsaker.

    1. Fryst sallad? Gurka??? Tomaterna brukar jag hinna äta upp. 😉
      Rotfrukter har bättre hållbarhet, så de används vid behov.

      1. Ok kanske inte sallad och gurka, men vi köper ofta annat. Paprika, salladslök, purjolök, aubergine etc. Sallad håller sig längre om du lägger den i en plastpåse med lite vatten och sedan blåser upp påsen och knyter ihop den hårt. En liten boll

        1. Okej, det visste jag inte (om sallad) – värt att prova nästa gång jag köper sallad. Tack för tipset! 🙂

Kommentarer är stängda.