Allmänt, Foto, Katter

Hemmajobb

Jaha ja, det hjälper inte att jobba hemifrån – jag är sen till jobbet i alla fall. 😉 Jag är verkligen ingen morgonmänniska, däremot kan jag sitta länge på eftermiddagen/ kvällen för att göra klart något jag börjat med. Lika bra att få det gjort när jag ändå har flow. Dessutom fastnar jag ofta i ska-bara-träsket som breder ut sig under skrivbordet så mina fötter sugs fast. 😆

Siri har redan hunnit promenera omkring på tangentbordet en snabb sväng, och ser fram emot att hjälpa mig ordentligt senare idag (antar jag). Om ni undrar varför jag har tomma kattmatlådor på skrivbordet, bakom datorskärmen, så ställer jag datorn på dem när jag har Teamsmöten. Då slipper jag titta nedåt och får en bättre vinkel – om jag inte ska skriva på tangentbordet.

Ifall ni undrar så är det fortfarande kallt, -24 grader när jag steg upp i morse. Väderprognosen visade varmare väder framåt dagen, men det tror jag när jag ser det. 🙄 Jag mår i alla fall gott här hemma, med allt jag behöver inom räckhåll och bilen i garaget.

Sigge snarkar gott på toppen av klöstunnan, han har varit ut på altanen, vände och gick in igen. Mer nödig än så var han inte. 😆 Siri har däremot varit ut och gått två rundor (en under altanen och en runt husknuten) så hon har nog gjort det som behövde göras.

Jag hann knappt få igång datorn så började det ringa. Även om jag har begränsad telefontid, så har jag några VIP:ar som kan ringa igenom spärren när det behövs. Det underlättar för både dem och mig. Sedan kan jag plocka bort VIP:arna, om de blir för besvärliga 😉 men det funkar bra, tycker jag. Det är bara de personer som absolut måste ha tag i mig som fått den ynnesten, och de sköter sig.

UPDATE
Det är inte alls glamouröst att jobba hemifrån. Just nu sitter jag och önskar att det blir helg snart… Solen visar sig lite grann genom molnen, men det är inte varmt. Varmare, ja, men inte varmt. Jag har haft någon sorts lunch, d v s jag har småätit hela fm. 😉 Därför hoppar jag över den egentliga lunchen och sitter kvar vid skrivbordet istället. Det var många små grejer som behöver fixas just den här gången jag jobbar hemifrån, sådant jag egentligen vill göra på den ordinarie datorn med stor skärm. Alla program fixar inte att användas på en mindre skärm, de anpassar sig inte till det mindre formatet, utan jag får scrolla i sidled istället. 🙄 Ytterst irriterande, men det kan det förstås vara värt för att slippa fara till jobbet i den här kylan. 😉