Allmänt

Växlande variation

Jag ska sitta i växeln en stund idag, för att få lite variation i arbetet. 🙂 Det är riktigt roligt, speciellt om jag får kniviga frågor, då den som ringer kanske inte alltid vet vem de ska tala med. Då får jag använda mina (obefintliga) detektivkunskaper och lista ut vem som kan tänkas ta samtalet.

Dagens väder är soligt men lite kallt, runt -10 grader när jag steg upp, men nu är det varmare, kanske -7 grader. Igår tinade det och droppade från taken under dagtid, så jag tror det kommer att bli sådant väder idag igen. Dessutom hade det rasat från taken, både på jobbet (träffade min bil…) (inga skador) och hemma (knäckte de yttersta kvistarna på körsbärsbusken) (den brukar annars klara sig, står precis utom räckhåll för takras – förutom i år).

UPDATE
Eftersom solen skiner passade jag på att dela med mig av solskenet: skickade digitala presentkort till mina juniorer. 🙂 Jag har samlat på mig en massa Coop-poäng som jag inte använt, och passade på att dela med mig av dem. Det blev rejäla presentkort åt både mig och juniorerna, och jag har ändå kvar poäng. Ja, ja. Jag får väl fortsätta att spara poäng, det kan komma kärvare tider. Nu har alla råd med lördagsgodis, i alla fall. 😉

På tal om lördagsgodis… Jag hade fredagsfeeling igår kväll! 😳 Fatta hur tungt det var att stiga upp i morse när väckaren ringde… 🙄 Det måste ha varit för att jag glufsade* i mig äppelpaj medan jag kollade på ”Oak Island”, annars brukar jag inte äta sötsaker framför TV:n under veckorna. Mina smaklökar kanske sade mig att det måste vara fredag?

UPDATE 2
Det var den lugnaste eftermiddag jag haft i växeln på väldigt länge. Jag hade inte med mig vare sig nagelfil eller -lack, men hade lugnt kunnat både fila och lacka naglarna. Det beror nog på vädret, för solen har stekt utomhus, medan jag suttit inne och sett ut på den smältande snön. Nu kan det ha vänt och börjat bli lite kallare, det droppar inte från taket (utanför mitt kontor) längre.

På lunchen såg jag grupper med friskvårdande personal från äldreboendet, som passade på att ta en liten promenad i solskenet. Mina grannar har en utomhusgrillplats, med bänkar och en ordentlig eldstad, och de gjorde upp eld medan jag satt på altanen under lunchen. Först luktade det eldrök, sedan blandades doften upp med grillad korv… Då for jag tillbaka till jobbet – för att inte obehärskat springa genom snön och tigga till mig en korv. 😆 Trots att jag ätit, blev jag väldigt sugen på grillad korv. Årets första är ju den bästa!


*) Det blev verkligen att glufsa i mig äppelpajen, då Sigge gjorde frenetiska försök att komma åt den, han också. 😉 OK, det var kanske mest vaniljsåsen han var ute efter, men jag fick nästan stå och äta. Siri upptäckte förstås också att det var godsaker på gång, men hon väntade tills jag var klar och ställde skålen på bordet. Då kom hon och föste undan Sigge, som hunnit djupdyka i såsresterna, så de fick nog 50/50 av det jag lämnat.

2 kommentarer på “Växlande variation”

  1. Låter lite som när jag jobbade. Tog ofta sen semester och satt visserligen inte i växeln, men fick ta hand om ärenden som kunde tillhöra vilken avdelning som helst. Också detektivarbete.

  2. Ombyte förnöjer, heter det ju! 🙂 Jag tycker det är roligt att göra något annat än de vanliga sysslorna då och då.

Kommentarer är stängda.